8 °

max 19 ° / min 8 °

Subota

27.04.

19° / 8°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potpisan Memorandum o saradnji između Nacionalnog savjeta, MUP-a i policije

Društvo

Comments 2

Potpisan Memorandum o saradnji između Nacionalnog savjeta, MUP-a i policije

Izvor: Mina

Autor: Bojana Vojinović

  • Viber

Predstavnici Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije potpisali su Memorandum o saradnji, u cilju poboljšanja koordinacije i davanja stručne i tehničke podrške u oblastima visoke korupcije, saopšteno je iz Vlade.

Memorandum su, kako se navodi, potpisali potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i v.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin.

Abazović je rekao da će memorandume o saradnji Nacionalni savjet potpisivati sa svim državnim organima u cilju efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i u cilju povećanja opšte transparentnosti.

Sekulović je naglasio da je zadatak svake institucije da se maksimalno posveti problemu organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou u cilju bezbjednosti građana i države.

„Moramo da radimo kao jedno na principima interoperabilnosti i otvorenosti. Cilj je jedan: efikasna borba protiv svih vidova kriminaliteta sa posebnim fokusom na organizovani kriminal i visoku korupciju“, saopštio je Sekulović.

Brđanin je istakao da je potpisivanje Memoranduma važan korak u snaženju institucionalnog okvira u borbi protiv korupcije na visokom nivou.

„Sinhronizovanim djelovanjem ključnih institucija sistema i dugoročnim naporima preduzećemo sve da se istraže i privedu pred lice pravde vinovnici nezakonitih radnji koje su teret našeg društva“, istakao je Brđanin.

Iz Vlade su kazali da je dogovorena saradnja u vezi sa krivičnim djelima iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva, koje se odnose na oblike visoke korupcije.

“MUP i UP obavezali su se da će omogućiti dostavljanje podataka Nacionalnom savjetu u radu iz oblasti krivičnih djela visoke korupcije, u skladu sa zakonskim procedurama”, navodi se u saopštenju.

Nacionalni savjet potpisanim Memorandumom se obavezao da će prikupljati informacije koje su u vezi sa predmetima iz oblasti borbe protiv korupcije na visokom nivou i pripremati mišljenja i predlagati konkretne mjere za unapređenje stanja u oblasti borbe protiv korupcije na visokom nivou.

“U Memorandumu se navodi i da će Nacionalni savjet ostvarivati komunikaciju sa međunarodnim institucijama, organizacijama i predstavnicima diplomatskog kora u cilju prikupljanja svih neophodnih informacija”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Volim te zeleno

@Andromeda, i to sarađivati u onome što im je u opisu njihovog posla i zakonska obaveza. Pa njihovom biračkom tijelu očigledno mogu prodavati ovakve budalaštine!

Andromeda

E pa ovo je stvarno crtani film. Potpredsjednik Vlade sa ministrom (u istoj Vladi) i direktorom Policije iste drzave, kojima je (isti Potpredsjednik) nadredjen, potpisuje sporazum kojim se obavezuje da ce medjusobno saradjivati. Ovo, zaista, treba smisliti.