26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MVP: Ne politizovati slučaj Jovanović, Radulović će razgovarati sa kosovskom ministarkom

Društvo

Comments 2

MVP: Ne politizovati slučaj Jovanović, Radulović će razgovarati sa kosovskom ministarkom

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da će Ambasada Crne Gore na Kosovu nastaviti intenzivnu komunikaciju sa nadležnim organima države prijema povodom donošenja rješenja o pritvoru u trajanju od 30 dana crnogorskom državljaninu Ristu Jovanoviću.



Osnovnom sudu u Prištini koji je donio rješenje, u procesu koji će inicirati njegov pravni zastupnik, naš državljanin ima pravo da uloži žalbu.

"Diplomatsko - konzularno predstavništvo Crne Gore, u namjeri da pruži zaštitu nastaviće kontakt sa našim državljaninom i njegovim braniocem, te postupati u okviru međunarodnog prava i konvencija koje regulišu ovu oblast. U tom smislu, šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović razgovaraće sa kosovskom ministarkom vanjskih poslova Donikom Gervalom, kako bi izbjegli izmještanje ovog slučaja iz oblasti konzularog prava i zaštite prava naših građana, gdje mu je mjesto, u svijet politike i mogućih političkih zloupotreba i manipulacija, jer tamo svakako ne pripada", navedeno je u saopštenju MVP.

U svjetlu različitih tumačenja crnogorske realnosti u posljednje vrijeme, dešavalo se da se određeni događaji nađu pod lupom javnosti i da se tumače u skladu sa različitim političkim agendama.

Stoga pozivaju sve političke aktere da ne politizuju slučaj.

"Ovom prilikom podsjećamo da hapšenja stranih državljana, iako predstavljaju neprijatnu situaciju, nijesu novina u međudržavnim odnosima. Kao što se dešavaju u različitim državama svijeta, događala su se i u našoj diplomatsko-konzularnoj praksi, kada su crnogorske ambasade postupale prema utvrđenom protokolu u interesu naših državljana, baš kao što je to učinjeno i u ovom slučaju."

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

MNE KO

I ovaj je na saslušanju kao i onaj grbljanin u Splitu kad je skočio u more odjednom postao Crnogorac !

Bar

Nije problem što Draginju sa DIPLOMATSKIM pasošem maltretiraju u Beogradu. Problem je što Kosovari ne dozvoljavaju 3 prsta i četničke pjesme. Sa 3 prsta su paramilitarci išli u klanje.