13 °

max 18 ° / min 8 °

Nedjelja

24.10.

18° / 8°

Ponedjeljak

25.10.

18° / 7°

Utorak

26.10.

17° / 9°

Srijeda

27.10.

18° / 11°

Četvrtak

28.10.

20° / 9°

Petak

29.10.

18° / 10°

Subota

30.10.

19° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
HRA: Hitno obezbijediti identifikaciju maskiranih policijskih službenika vidljivim oznakama

Društvo

Comments 0

HRA: Hitno obezbijediti identifikaciju maskiranih policijskih službenika vidljivim oznakama

Autor: Antena M

  • Viber

Akcija za ljudska prava (HRA) oštro osuđuje najnoviju pojavu zlostavljanja građana od strane službenika Uprave policije na Cetinju i izražava ozbiljnu zabrinutost zbog činjenice da policijski službenici i dan danas intervenišu maskirani i bez vidljivih oznaka koje bi omogućile njihovu efikasnu identifikaciju.

 

HRA se danas pismom obratila v.d. direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu, ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i potpredsjedniku Vlade i koordinatoru svih služba bezbjednosti, Dritanu Abazoviću, sa zahtjevom da javnost u najkraćem roku obavijeste o rezultatima rada Unutrašnje kontrole u ovom slučaju, o identifikaciji službenika koji je zlostavljao građanina, kao i razlozima zbog kojih službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije nijesu bili obilježeni vidljivim identifikacionim oznakama na uniformi.

"Podsjećamo da je počev od torture nad Aleksandrom Pejanovićem 2008. godine u više slučajeva policijska tortura ostala nekažnjena zahvaljujući nepostojanju vidljivih identifikacionih oznaka. Država koja oklijeva da uvede takve oznake sprovodi politiku nekažnjivosti, kako je to u više slučajeva konstatovao Evropski sud za ljudska prava. Zahtijevamo od novih vlasti da odlučnom akcijom obezbijede da se ovakve situacije više ne ponavljaju", naveli su u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR