13 °

max 17 ° / min 8 °

Nedjelja

24.10.

17° / 8°

Ponedjeljak

25.10.

17° / 7°

Utorak

26.10.

16° / 10°

Srijeda

27.10.

17° / 10°

Četvrtak

28.10.

19° / 9°

Petak

29.10.

18° / 10°

Subota

30.10.

16° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada će obezbijediti ljetovanje za djecu iz zemalja najteže pogođenih nedavnim nevremenom

Društvo

Comments 1

Vlada će obezbijediti ljetovanje za djecu iz zemalja najteže pogođenih nedavnim nevremenom

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o upućivanju humanitarne pomoći Njemačkoj, Holandiji i Belgiji, saopšteno je iz Vlade.

"Izražavajući saosjećanje i solidarnost sa građanima tih država u saniranju posljedica katastrofalnih poplava koje su pogodile taj dio Evrope, Vlada je odlučila da obezbijedi smještaj, na bazi punog pansiona, za ljetovanje devedesetoro djece (po trideset iz navedenih država), u nekom od odmarališta koja su u državnom vlasništvu, u periodu od sedam do deset dana.

Takođe, u cilju realizacije humanitarne pomoći, očekuje se da navedene države odrede koordinatore i/ili staratalje, koji će biti odgovorni za djecu tokom njihovog boravka u Crnoj Gori, dok će troškove njihovog smještaja snositi crnogoska strana. Istaknuto je da Crna Gora izražava spremnost da se kao zemlja donator uključuje u suzbijanje humanitarnih kriza u svijetu, potvrđujući da je kredibilan i pouzdan partner međunarodnoj zajednici", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja je, dodaju, zaduženo da, za ljetovanje djece sa koordinatorima i/ili starateljima, obezbijedi iz tekuće budžetske rezerve okvirni iznos od 30.000,00 eura, kao i da koordinira njihov boravak u Crnoj Gori.

"Usljed posljedica snažnog nevremena i nezapamćenih poplava koje su zadesile Saveznu Republiku Njemačku, stradalo je skoro 200 ljudi, a mnogi se i dalje vode kao nestali. Nevrijeme i obilne kiše su zahvatile i Kraljevinu Belgiju, gdje je stradalo više od 30 ljudi. Desetine hiljada ljudi ne može da se vrati svojim domovima, a mnogi su ostali bez struje i vode za piće. Holandija, takođe, trpi teške posljedice ove prirodne katastrofe", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Sasa

Pa znate li koliko djece iz CG nije more vidjelo ??