11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: Ne postoji bojazan da će službenici postupati po naređenjima bilo koga van komandnog lanca

Društvo

Comments 3

UP: Ne postoji bojazan da će službenici postupati po naređenjima bilo koga van komandnog lanca

Autor: Antena M

  • Viber

Kao subjekt bezbjednosnog sistema sa najodgovornijom ulogom u zaštiti svih građana ove države Upravu policije čine profesionalci koji služe državi i javnom interesu, a ne interesu bilo kojeg pojedinca, partija ili druge grupacije, saopštili su iz Uprave policije povodom teksta koji su objavile Vijesti "Strahuju da će dio policajaca stati uz Veljovića".

"Uprava policije preduzima mjere iz svoje nadležnosti koje imaju za cilj održavanje stabilnog javnog reda i mira, zaštitu bezbjednosti svakog građanina, sprječavanje vršenja krivičnih djela, kao i omogućavanje ostvarivanja Ustavom i zakonima definisanih sloboda i prava, kako građana tako i vjerskih organizacija i institucija. U ostvarivanju tog cilja, crnogorska policija će se jedino voditi zakonima ove države i ovlašćenjima koja su joj data na osnovu njih, a ne nikako bilo čijim željama ili interesima.

Stoga su netačni navodi da u okviru Uprave policije postoji bojazan da njeni službenici mogu postupati po naređenjima bilo kojeg lica van Uprave policije i njenog komandnog lanca. Uprava policije garantuje svakom pojedincu pravo na mirno javno okupljanje, u okvirima dozvoljenim pozitivnim propisima, ali raspolaže kapacitetima i da svako nelegalno i nedozvoljeno djelovanje sankcioniše", navode u saopštenju.

Uloga medija u demokratskom društvu je, kako dodaju, da profesionalno izvještavaju a ne da u, ionako tenzijama obojenoj situaciji, dodatno doprinose snaženju tih tenzija.

"Koristimo ovu priliku da pozovemo sve subjekte, a naročito medije, da svojim radom budu saveznici Upravi policije u adresiranju složenih situacija, a što uključuje temeljnu i blagovremenu provjeru informacija ovog tipa prije njihovog objavljivanja. Jedino odgovornim odnosom prema sebi i profesiji svi zajedno možemo mijenjati naše društvo na bolje, jačati institucije i ljudska prava i slobode.

Uprava policije ostaje otvorena za pitanja od interesovanja za medije, uz naznaku da očekujemo da ona budu poslata uz razuman rok za odgovor i sa željom da se zaista čuje druga strana.

Uprava policije će se u slučaju svih javnih okupljanja odnositi u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, a sve u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira, opšte i imovinske sigurnosti svih građana", zaključuju u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

Taj komandni lanac nas i brine. Ne znamo dokle vodi gornja karika.

Džoma Dipl

Śećam se scene na Bogetićima kada osoba definitivno “van komandnog lanca” kaže nekom u kolima “zovi Sergeja!” valjda ne misleći na Bondarčuka sa “Neretve”… Eto Vi “komandnog lanca”, svetosavci! Tja.

Njegoš

Pa njima komanduju četnici, tako da im je bolje da NE postupaju po naredbama komandnig lanca.