24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potpisan njemačko-crnogorski memorandum o naučnoj saradnji dva istorijska instituta

Društvo

Comments 0

Potpisan njemačko-crnogorski memorandum o naučnoj saradnji dva istorijska instituta

Autor: Antena M

  • Viber

Prvi sporazum o njemačko-crnogorskoj naučnoj i akademskoj saradnji u oblasti istorijskih nauka potpisan je između Istorijskog instituta  Univerziteta Crne Gore i Leibniz - Institut für Ost- und Südosteuropaforschung iz Regensburga. Memorandum su u ime svojih institucija potpisali direktor Istorijskog instituta UCG Radoslav Raspopović i direktor Instituta iz Regensburga, Ulf Bruunbauer.

Kako je navedeno, sporazum je proizašao iz višegodišnje saradnje dvije naučne ustanove  na projektu: „Crna Gora i Njemački Rajh- dokumenti iz Političkog arhiva Službe inostranih poslova u Berlinu 1906-1914“. Projekat je realizovan objavljivanjem dva toma dokumenata.

"Značajno je istaći da su Tom II  zbirka dokumenata pod ovim naslovom, Istorijski institut UCG i Institut za istraživanja istočne i jugoistočne Evrope (Institut für Ost- und Südosteuropaforschung) iz Regensburga objavili u dva odvojena izdanja: crnogorskom i njemačkom.  

Prema sadržaju potpisanog  memoranduma, saradnja između dvije institucije će uključivati: implementaciju zajedničkih naučno -istraživačkih projekata; učešće na konferencijama koje organizuju obje strane; zajedničke publikacije i izdanja; razmjenu publikacija; razmjena istraživačkog osoblja; uzajamnu podršku u obrazovanju studenata i akademskog osoblja", navedeno je u saopštenju.

Sporazum će biti na snazi pet godina sa mogućnošću produženja. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR