10 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pljevlja: Samoproglasio ulicu s imenom četničkog komandanta!

Društvo

Tag Gallery
Comments 10

Pljevlja: Samoproglasio ulicu s imenom četničkog komandanta!

Autor: Antena M

  • Viber

Čitaoci iz Pljevalja poslali su nam fotografiju na kojoj je tabla sa nazivom ulice Ivana Jelovca, komandanta četničkog bataljona! Po objavama na društvenim mrežama vidi se da je tabla tu vec petnaestak dana, a da na prijave građana niko ne reaguje!?

Pljevlja su, zvanično, u Crnoj Gori, državi koja, još uvijek, baštini antifašizam i koja, za razliku od Srbije, četnički pokret tretira baš kako treba, kao kolaborantski sa okupatorom.

U skladu sa zakonom i proklamovanim vrijednostima, od kojih čak ni Vlada Zdravka Krivokapića nije imala petlju da zvanično odstupi, državni i opštinski organi morali su istoga momenta da reaguju. Komunalna policija da ukloni ovu kompromitujuću tablu, policija da privede, a tužilaštvo da procesuira drznika koji je sebi dao pravo da ulicu koja nosi naziv Treće sandžačke brigade, zamijeni imenom četničkog komandanta.

Vlast u Pljevljima drži koalicija predvođena Demokratskom partijom socijalista, pa očekujemo da predsjednik Opštine Golubović pošalje komunalce da skinu tablu i o tome obavijesti javnost.

Šefu pljevaljske policije Harisu Đurđeviću ne bi trebalo da bude teško da otkrije počinioca, jer je opštepoznat. Osim ako, nakon dočeka koji su mu kao čestitku za izbor priredili lokalni velikosrbi, nije prešao na uraška podešavanja i postao slijep za sve što se oko njega dešava. Poput ove table, koja je postavljena na 20 metara od policijske stanice.

Ako nadležni, uključujući i poslovično usnula osnovna tužilaštva, ne reaguju, nije teško pogoditi šta je sljedeće: ulice u Pljevljima "dobiće" pop Maca i pop Šiljak, zloglasni koljači iz Drugog svjetskog rata i divni sveci Crkve Srbije.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Jack Hustlle

Veći problem od rahmetli ćetnika su "gradzani" koji ih podržavaju i postavljaju table s njihovim imenima.Sveukupna drštvena zajednica debelo je tu zakazala.

Trolovanje

@Crnogorski Jedva docejase trolovi srpski da fokus orebace na DPS. Pa da ne bi DOSa ko je bio jedina alternativa? Evo ove cetnicine. Nije CG austrija pa da imate nirmal u opoziciju. No evo ispunila ti se zelja te DOS nije vlast.

Bravo

@miki Samo kukajte babe. Tako ce vam i bit kako se branite