9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KCCG predložio model saradnje sa KBC Zagreb

Društvo

Comments 0

KCCG predložio model saradnje sa KBC Zagreb

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon posjete delegacije Ministarstva zdravlja Crne Gore i Kliničkog centra Crne Gore Hrvatskoj u cilju pravnog usklađivanja i obnove saradnje, tamošnji ministar zdravlja Vili Beroš pozdravio je inicijativu i predložio da se aktuelni Memorandum o saradnji dva ministarstva, u svrhu daljeg razvoja donorskog i transplatacionog programa formalizuje potpisivanjem ugovora o institucionalnoj i tehničkoj saradnji između Kliničko bolničnog centra Zagreb i KCCG.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju Ministarstva zdravlja i Kliničkog centra Crne Gore, u tom cilju, direktorica KCCG Ljiljana Radulović uputila je prijedlog ugovora hrvatskoj strani, pa se nakon odgovora hrvatskih kolega očekuje i njegovo potpisivanje.

"Između ostalog, predložena je saradnja u oblasti doniranja i transplantacije organa; prenos znanja i razmjena iskustava u području zdravstva s posebnim naglaskom na područje doniranja i presađivanja organa, s ciljem osposobljavanja kadra i uvođenje novih metoda liječenja u Crnoj Gori.

Predlaže se i mogućnost dolaska timova iz Kliničko bolničkog centra Zagreb u Klinički centar Crne Gore radi izvođenja transplantacija organa i radi sprovođenja edukacije kadra u Kliničkom centru Crne Gore koji će raditi na ovom programu (program živih srodnih transplantacija, program kadaverične transplantacije koji bi podrazumijevao dolazak timova pri eksplantaciji organa, kao i transplantacijama organa od kadaveričnih donora koje bi se obavljale u Kliničkom centru Crne Gore).

To su samo neke od tema iz oblasti zdravstva za koje je Ministarstvo zdravlja Crne Gore izuzetno zainteresovano za unapređenje saradnje sa Hrvatskom koja je u svijetu prepoznata kao uzor, između ostalog, u transplatacionom programu", navodi se u saopštenju. 

Ministarstvo zdravlja Crne Gore još jednom zahvaljuje Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske i ministru Viliju Berošu kao i svim kolegama u KBC Zagreb na iskazanoj volji i spremnosti da unaprijede svakodnevicu građana Crne Gore, zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR