13 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ubijen jelen u NP Biogradska gora; Dulović: U toku istraga

Izvor: EPA-EFE/Attila Kovacs; Ilustracija

Društvo

Comments 1

Ubijen jelen u NP Biogradska gora; Dulović: U toku istraga

Autor: Antena M

  • Viber

U Nacionalnom parku Biogradska gora odstrijeljen je jelen. 

NP Biogradska gora, u saradnji sa nadležnim organima, rasvetljava slučaj krivolova ubijenog jelena, zaštićene životinjske vrste u reonu ovog zaštićenog područja, saopšteno je iz PR Službe Nacionalnih parkova. 

Tim povodom, direktorica NP Biogradska gora Marija Dulović saopštila je:

„Svima nama u NP Biogradska gora i Javnom preduzeću za nacionalne parkove Crne Gore primarni cilj je zaštita prirode i njenih ekosistema kojima smo beskompromisno posvećeni. Želim da naglasim da svaki naš rezultat i uspjeh u dobroj namjeri zavisi od uspostavljanja nivoa saradnje i uzajamnog povjerenja sa lokalnim i državnim strukturama, koje su po prirodi posla zadužene za očuvanje prirode. 

Nadamo se da ce današnja akcija nadzornika Službe zaštite NP Biogradska gora, šefa Službe, policije Kolašin i Berane dati pozitivne rezultate i da će osoba koja je počinila krivično djelo, ubistvo zastićene vrste jelena, snositi posljedice i odgovarati za svoje zlodjelo", navela je ona. 

Ekipe su, kaže, od ranih jutarnjih sati na terenu i rade na istrazi.

"Od samog saznanja o počinjenom krivičnom djelu odmah smo obavijestili sve relevante institucije. Ono što mogu reći jeste da su na licu mjesta pronađena materijalni dokazi: oružje i dio opreme. Nadamo se i duboko vjerujemo da će sve institucije koje su uključene u ova dešavanja dati sve od sebe da se otkriju počinioci ovog djela. Svi detalji istrage blagovremeno će biti saopšteni od strane nadležnog inspektora iz MUP-a", kazala je Dulović. 

Direktorica JPNPCG Jelena Kljajević je, kako se navodi, od starta upućena u dešavanja i sve preduzete mjere Službe zaštite NP Biogradska gora u cilju rasvjetljavanja slučaja. 

Ističe da je ponosna na nadzornike, Službu zaštite i Upravu NP Biogradska gora koji su maksimalno posvećeni svom poslu i koji se bore sa ovim vidom kriminala.

Takođe naglašava i da ovakvi višedecenijski problemi prevazilaze kapacitete Nacionalnog parka, te da se u rješavanju mora pristupiti sistematski i u saradnji sa svim nadležnim institucijama. 

"Nacionalni park Biogradska gora apeluje na sve korisnike ovog zaštićenog područja, posebno na članove lovačkih organizacija i društava, da se sa najvećim stepenom odgovornosti odnose prema njegovim ukupnim vrijednostima i doprinesu očuvanju raznovrsnog i bogatog životinjskog svijeta", piše u saopštenju NPCG. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Boka

Kakvi su ti direktori nacionalinih parkova ne znaju ko im glavu nosi, dozvoljavaju ovakve zločine. Bitno je da su se oni po dubini i po širini svi zaposlili, a to što mali od pašanoga bije sve životinje to ih zabolje...