11 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bar dobio digitalizovani bioskop: Moderna oprema, udobna sala i najsavremenije platno

Društvo

Comments 0

Bar dobio digitalizovani bioskop: Moderna oprema, udobna sala i najsavremenije platno

Autor: Antena M

  • Viber
Sinoć je u Baru otvoren novi, digitalizovani, bisokop u sali Doma kulture Kulturnog centra Bar, saopšteno je iz Opštine.
"Revitalizacija bisokopske sale i uspostavljanje novog bioskopa omogućila je građanima da od noćas imaju savremen i modran prostor u kojem će pratiti najnovije tredove u filmskoj industriji, upotpunjavajući time kulturnu i zabavnu ponudu grada Bara kao prepoznatljivog centra kulturnih, pozorišnih, književnih, muzičkih, a sada i filmskih dešavanja.
Otvaranju novog bisokopa prisustvovao je i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević kao i druge istaknute ličnosti javnog i kulturnog života Bara. Istovremeno, prokazan je i film “Nebesa” koji noćas u Baru ima crnogorsku premijeru kojoj su prisustvovali reditelj  Srđan Dragojević,  producent Biljana Prvanović i crnogorski koproducent Karlo Kalezić. Sami događaj otvorio je direktor Kulturnog centra Erol Marunović", navode u saopštenju.
Digitalizacija bioskopa u Domu kulture podrazumjeva je, dodaju, instalaciju najsavremenije kinotehnicke opreme, DSP projektora 4K najnovije generacije, Dolby 7.1 sistema ozvucenja i profesionalnog platna za prikazivanje.
"Navedena tehnika je trenutno najbolja koja postoji u Crnoj Gori, dok je platno koje je postavljeno najveće u zemlji i jedno od većih u regionu. U Velikoj sali je postavljen i novi pod, i ugrađene su nove atestirane fotelje namjenjene savremenim filmskim i pozorišnim salama. Izvršena je i reparacija analognih projektora MEOPTA V za prikazivanje filmova sa 35 mm filmske trake, i analognog stereo ozvučenja, što znači da smo u prilici da prikazujemo i starije filmove - kultne filmske klasike. Barski bioskop jedini je na mapi Jugoistočne Evrope, pored Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, koji imaju mogućnost analognih filmskih projekcija. Dakle, kino kabina bioskopa y Baru je trenutno najopremljenija u Crnoj Gori i regionu", dodaju u saopštenju.
Podsjećaju, u junu ove godine Opština Bar potpisala je sporazum sa Kulturnim centrom o revizalizaciji ove bisokopske sale kroz sufinansiranje projekta sa Ministarstvom kulture i Filmskim centrom Crne Gore koji je predviđao uspostavljanje i opremanje bioskopa najsavremenijom tehnikom u cilju revitalizacije redovne prikazivačke djelatnosti i razvoja kinematografije koja ima značajno mjesto u ukupnom razvoju kulture u Baru ali i Crnoj Gori.
"Ukupna vrijednost radova osavremenjavanja tehnike ali i renoviranja sale koje je finansirala lokalna uprava iznosila je preko 200.000 eura. 
Lokalna uprava ponosna je na realizaciju ovog projekta koji su mnogi Barani željno iščekivali i koji će od našeg grada napraviti regionalni bisokopski centar koji će privući građane i drugih gradova. Bioskop Doma kulture zbog praznika neće raditi od 31. decembra do 10. januara 2022, kada nastavlja sa redovnim nedjeljnim repertoarom", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR