14 °

max 23 ° / min 14 °

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

20° / 14°

Srijeda

15.05.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SAEM: Odluka o zabrani sadržaja Happy TV stupa na snagu tokom naredne sedmice

Društvo

Comments 3

SAEM: Odluka o zabrani sadržaja Happy TV stupa na snagu tokom naredne sedmice

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) je, na današnjoj sjednici, donio odluku da se na šest mjeseci ograniči reemitovanje jutarnjeg programa („Dobro jutro Srbijo“ i „Vikend jutro“) kao i sadržaja „Ćirilica“ i „Posle ručka“, u okviru televizijskog programa „TV Happy“ iz Srbije. Zbog potrebe sprovođenja neophodnih pravnih procedura, danas donešena, odluka će stupiti na snagu tokom naredne sedmice, saopšteno je iz AEM.

"Odluka je donešena jer je, u prethodnom periodu, učestalo u ovim programskim sadržajima vršeno i omogućavano podsticanje na mržnju, netrpeljivost i diskriminaciju prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.

SAEM je imao u vidu da se u navedenim programskim sadržajima koristi pogrdno, uvredljivo ili uznemiravajuće izražavanje koje podstiče intenzivne negativne emocije, iskazivanje neprijateljstva ili želju za diskriminacijom, kao i omalovažavanje ili obezvrjeđivanje pripadnika crnogorske nacionalnosti, negiranjem njihovog nacionalnog identiteta i posebnosti", navodi se u saopštenju.

Ne dovodeći u pitanje pravo svih emitera da informišu javnost o pitanjima od javnog interesa, Savjet Agencije je, kako dodaju, ocijenio da se u navedenim sadržajima zloupotrebljava pravo na slobodu izražavanja.

"Cijeneći da se radi o pitanju od javnog interesa, čija zaštita zahtijeva sprovođenja mjera kojima će se suzbiti sporno izražavanje, za koje je konstatovano da postoji kontinuitet, SAEM je zaključio da je opravdano i proporcionalno da se, na period od šest mjeseci, ograniči reemitovanje ovih emisija.

Podsjećamo da je Konvencijom o prekograničnoj televiziji (član 7) propisano da svi programski prilozi, u pogledu njihovog prikazivanja i sadržaja, treba da poštuju dostojanstvo ljudskog bića i osnovna prava drugih, kao i da posebno ne smiju neprikladno isticati nasilje ili podsticati rasnu netrpeljivost, kao i da ne smiju sadržati bilo kakvo podsticanje mržnje na osnovu rase, pola, vjere ili nacionalnosti", zaključuju u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

haker

Zasto ne zabranite za sva vremena ove nemoralne tv?! Ovo je bruka za region! Farme/zadruge/parovi unijeli su medju omladinom nemoralne vidove ponasanja!

Roorke

Zadrugu da zabrane,pitanje je iz kojih izvora bi Pipun izvlačio citate

Jaja

Sram vas bilo za ovakvu odluku grđi ste od Hapy i Pinka ove televizije treba zabraniti za stalno u Crnoj Gori uništiše nam ovo malo omladine što je ostalo u CG da živi