10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srzentić: Ohrabruje odluka AEM, mizoginija se ne može i ne smije tolerisati

Izvor: Vlada CG; Ministarka Srzentić

Društvo

Comments 5

Srzentić: Ohrabruje odluka AEM, mizoginija se ne može i ne smije tolerisati

Autor: Antena M

  • Viber

Ohrabruje me brza reakcija Agencije za elektronske medije i odluka koja ograničava emitovanje određenih sadržaja televizije Happy, poručila je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić. 

"Javnost treba da zna da programski sadržaji moraju biti uređeni po evropskim standardima, a komercijalni emiteri da postoje mehanizmi za kontrolu koji će štititi javne interese, u skladu sa tim standardima.

Dok stvaramo sistemske uslove da mediji slobodnije ali i odgovornije rade svoj posao, treba pažljivo da biramo sadržaje koje gledamo u našim domovima i da ne prihvatimo kao normalno pomjeranje granica na štetu poštovanja ljudskih prava bilo koje osobe ili grupe.

Ova situacija je posebno značajna jer se odnosi na žene - jednu od najranjivijih grupa izloženoj stereotipima, uvredama i nasilju. Moja, ali i obaveza svih u javnom prostoru je da štitimo prava svih žena - mizoginija se ne može i ne smije tolerisati", napisala je Srzentić večeras na Tviteru. 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Jaja

Trebalo je to ranije i žešće a ne ovako jer si ti rođena Cetinjanka i treba da pogledaš u oči kad pođeš na Cetinje svojoj generaciji sa kojom si rasla

Džoma Dipl

@mr - poslednja se javlja, sada kada je odluka donešena a trebala se je prva glasnuti. Stvarno, đe je granica udvorništvu? Zar je ministarska fotelja toliko neodoljiva?! Privlačnija i od obraza?!