29 °

max 31 ° / min 19 °

Četvrtak

25.07.

31° / 19°

Petak

26.07.

33° / 19°

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 24°

Ponedjeljak

29.07.

37° / 25°

Utorak

30.07.

37° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grupa koja sebe naziva gerilskom prijeti da će izazvati haos u Crnoj Gori

Društvo

Tag Gallery
Comments 26

Grupa koja sebe naziva gerilskom prijeti da će izazvati haos u Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber

Zastrašujuće poruke posljednjih dana viđene su u grupi koja ima naziv "Bunt je stanje duha", na aplikaciji Telegram.

Posebnu pažnju, ali i strah i nemir, je izazvalo obraćanje administratora grupe, koji je naveo da su dobili dosta poruka povodom aktuelne situacije u Crnoj Gori - vraća li se DPS na vlast te "šta će biti sa Srbima". 

Naime, administrator grupe prijeti da će se ukoliko se DPS vrati na vlast u Crnoj Gori "proliti mnogo krvi", a društvenim mrežama se šire fotografije te objave, kao i komentari.

"Zdravka Krivokapića smo podržavali, gutali knedle i trpjeli kritike do jednog momenta. Kada je smijenio svog ministra zajedno sa DPS-om. To je bila kap koja je prelila čašu jer je blaženopočivši mitropolit vjerovao mnogo više Leposaviću nego Zdravku.
Zapad stoji iza svega ovoga, taj Zapad u koji se Zdravko kleo ga je izdao i procijenio da je Dritan Abazović taj koji će bolje zastupati njihove interese. Da li će se DPS vratiti?

Mala je šansa za to ali postoji, ako se to desi u Crnoj Gori će se proliti mnogo krvi, biće je do koljena ali kunemo vam se da će mnogo više njihove biti jer se Srbi koji su ugnjetavani neće povući.

Miran sam i spokojan jer sam se u Crkvi zakleo kao i većina nas da nema povlačenja pred ustašama i svetinjokradicama.

Oprosti nam Đedo jer te nismo dostojni. Prvi ja, pa svi ovi kojima su puna usta tvoga imena. Nema povlačenja, nema predaje, do zadnjeg. Bunt je stanje duha", navodi se u poruci koju je lajkovalo gotovo 400 ljudi.

Ništa manje šokantni nijesu ni komentari koji se nalaze ispod ove poruke, a kojih je gotovo stotinu.

.

U grupi je, kako smo se i sami uvjerili, komentarisana i sjutrašnja sjednica Skupštine Crne Gore, na čijem je dnevnom redu inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine Alekse Bečića. 

Kako navode ukoliko dođe do njegove smjene atmosfera će biti još napetija, i to kako kažu može biti posljednja kap koja će preliti čašu i "odvesti Crnu Goru u još dublju krizu iz koje će teško izaći". 

U opisu grupe na Telegramu stoji da su "Broj 1 gerila medij na Balkanu", a pozivaju i ljude da doniraju novac ukoliko žele da podrže njihov rad.

Posebno uznemirujuća činjenica je da grupa broji preko 17.000 članova, te da se objave u grupi masovno lajkuju i podržavaju. 

Grupu, sudeći po komentarima na društvenim mrežama uglavnom čine članovi iz Republike Srpske te Srbije, ali ima i ljudi iz Crne Gore, a sudeći po fajlovima grupe dešavanja u našoj zemlji su često komentarisana tema.

Pozivamo nadležne organe da ispitaju ko stoji iza grupe koja sebe naziva "gerilskom", te koja poziva na nasilje u Crnoj Gori. 

S obzirom na to da fotografije poruka već kruže društvenim mrežama, vjerovaćemo da su već preduzeti prvi koraci kako bi se ispitalo ko želi da izazove haos u našoj zemlji. 

Tokom narednih dana zahtijevaćemo od Uprave policije da nam to i zvanično saopšti.

Komentari (26)

POŠALJI KOMENTAR

Montenegrin

Posto mrze zapad,vjerovatno primaju samo dinarre i rublje!!

Nevira

@Rajo Jovanovic tačno ćemo viđet jeli ovo bratija vlasti ili ruskih lopova koji peru pare i nazivaju sebe čuvarima pravoslavlja a ustvari uništavaju vjeru a veličaju fašizam.