6 °

max 8 ° / min 2 °

Četvrtak

02.02.

8° / 2°

Petak

03.02.

9° / 2°

Subota

04.02.

8° / 1°

Nedjelja

05.02.

5° / -1°

Ponedjeljak

06.02.

4° / -2°

Utorak

07.02.

5° / -2°

Srijeda

08.02.

3° / 1°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NP Skadarsko jezero edukativnim aktivnostima obilježilo Svjetski dan voda

Društvo

Comments 0

NP Skadarsko jezero edukativnim aktivnostima obilježilo Svjetski dan voda

Autor: Mia Zeković

  • Viber

NP Skadarsko jezero u saradnji sa osnovnim školama obilježava značajne ekološke datume uključujući i Svjetski dan voda - 22. mart. Tim povodom, edukatori Parka u nekoliko osnovnih škola održali su prezentacije na ovogodišnju temu Dana „Podzemne vode - učiniti nevidljivo vidljivim”.

„U cilju obilježavanja Svjetskog dana voda učenici su imali priliku da saznaju više o vodnom bogatstvu i načinima njegove zaštite, kao i da posjete vodoizvorište „Bolje sestre” koje se nalazi na teritoriji Nacionalnog parka Skadarsko jezero. Takođe su obišli i postrojenje i informisali se o procesu prečišćavanja vode uz pomoć saradnika D.O.O „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”  koje je upravo vodu sa ovog izvorišta sprovelo do gradova na Crnogorskom primorju”, kazala je stručna saradnica NP Skadarsko jezero Marijana Živaljević Roganović.  

"Edukativnim aktivnostima obuhvaćene su osnovne škole: OŠ „Milan Vukotić” (Golubovci), OŠ „Niko Maraš” (Bijelo Polje), OŠ „Zarija Vujošević” (Mataguži), OŠ „Vladika Danilo” (Gornja Zeta) i OŠ „Jovan Tomašević” (Virpazar)", naveli su u saopštenju.

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. marta. Taj dan je, objašjavaju, usvojen rezolucijom Ujedinjenih nacija u decembru 1992. Već od 1993. ovaj dan je počeo da se obilježava na globalnom nivou od brojnih subjekata sa ciljem skretanja pažnje javnosti na važnost zaštite vodnog bogatstva, kao i na nedostatak vode za piće u mnogim dijelovima svijeta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR