13 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

23° / 16°

Petak

10.05.

23° / 15°

Subota

11.05.

21° / 14°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Građanski aktivisti: Očekujemo da se Knežević privremeno udalji iz službe

Izvor: Foto: Stevo Vasiljević

Društvo

Comments 2
Svetlana Pajović-Musić i Aleksandar Zeković ponovo dobili mejl od anonimnog pošiljaoca koji najavljuje još snimaka

Građanski aktivisti: Očekujemo da se Knežević privremeno udalji iz službe

Autor: Antena M

  • Viber

Građanski aktivisti Svetlana Pajović-Musić i Aleksandar Saša Zeković saopštili su da, zbog ugleda policijske organizacije i objektivnih istraga koje su u toku ili slijede, smatraju profesionalnim da se komandant Protivterorističke jedinice Petar Knežević suspenduje do okončanja postupka.

"Pozdravljamo profesionalnu reakciju ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića ali u ovom trenutku nijesmo sigurni da Odjeljenje za unutrašnju kontrolu ima kapaciteta i profesionalne odlučnosti i dosljednosti da se nosi sa ovim slučajem. Za ovu tvrdnju imamo i iskustvene dokaze. 

Vjerujemo da će nadležno državno tužilaštvo brzo reagovati u vezi sa trenutno dostupnim snimcima. 

Očekujemo da se sasluša gospodin Knežević i u slučaju priznanja da se razmotre mogućnosti sprečavanja mogućeg uticaja na druge osobe, naročito sa starješinske pozicije na kojoj je i dalje. Ukoliko gospodin Knežević ne priznaje da on govori na snimku, vjerujemo da će tužilaštvo blagovremeno angažovati sudskog vještaka odgovarajuće struke i izdati naredbu za specijalističko vještačenje koje podrazumijeva forenzičnu fonetiku i akustiku u cilju analize i poređenja nespornog uzorka glasa uzetog od gospodina Kneževića sa glasom na audio snimku, za koji se tvrdi da je navodno Kneževićev", navode Pajović-Musić i Zeković i dodaju: 

"Obavještavamo javnost da smo ponovo dobili e-mail poruku od pretpostavljamo istog anonimnog pošiljaoca koji i dalje tvrdi da su dostavljeni snimci autentični.

Najavio je slanje još dva dodatna snimka. Ukoliko iste stvarno i dobijemo odmah ćemo ih dostaviti nadležnim državnim organima na dalje postupanje", naveli su.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

PODGOTIČANIN

Đe je ovaj kad do sada nije saslušan? Da nije OPERISAN i na liječenje u Beograd ko Sveto Matović?

CG1

Ehee koliko još ima ovakvih " kneževića"u čitavom bezbjedonosnom dektoru u CG. Da vidimo šta će Konjević uraditi u VCG. Znaćemo je li mu dosadašnja priča bila samo mlaćenje prazne slame. Adžić u MUP neće ništa uraditi, mora da " čuva" svoga šefa abazovića i svoje kompanjone, IZDAJNIKE..