20 °

max 20 ° / min 12 °

Srijeda

15.05.

20° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 15°

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

25° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čanak: Cetinje danas centar čitavog regiona, ovo je pobjeda Crne Gore

Izvor: Pobjeda

Društvo

Comments 3

Čanak: Cetinje danas centar čitavog regiona, ovo je pobjeda Crne Gore

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Lider Socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je za portal Pobjeda da je Cetinje danas centar demokratije, ne samo Crne Gore, nego čitavog regiona.

"Kada svi budu mogli, u svakom dijelu regiona da, bez obzira na naciju i vjeru i porijeklo, osjećaju dobrodošli i toliko domaći i tolikoevropski kao danas na Cetinju mi ćemo živjeti u jednom mnogo boljem svijetu nego danas", poručio je Čanak u prijestonici uoči okupljanja građana na Belvederu povodom Dana pobjede.

Upoređujući Cetinje danas dešavanjima 4. i 5. septembra prošle godine, Čanak je rekao da je sada atmosfera apsolutno svečarska.

"Zato što se vidi sve ono što je prošle godine najavilo promjene u Crnoj Gori, do kojih je donekle došlo. Potpuno je jasno - debakl prošle vlasti u septembru je doveo do toga da ona prestane da postoji u obliku u kom je postojala", dodao je Čanak.

Ovaj dan je, kako je rekao, bitan i za Cetinje i za Crnu Goru jer je dokaz da je ovakvo crnogorstvo, kom svjedočimo u Prijestonici, inkluzivno.

"Ono uključuje sve nacije, sve vjere, sve građane Crne Gore i sve građane koji žele dobro Crnoj Gori i Evropi. I upravo zbog toga je ovo danas praznik koji treba dočekati i ispratiti sa osmjesima", naglasio je Čanak.

Prema njegovim riječima, kada je prije dvije godine DPS izgubio većinu u parlamentu, primijetio je da su mnogi trijumfalno tvrdili da je to kraj, ne samo Mila Đukanovića i njegove partije, već i Crne Gore kao takve.

Međutim, podsjeća da je i tada rekao da je to vrhunac uspjeha i Đukanovića i svih onih koji su uspjeli da od Crne Gore naprave međunarodno priznatu, suverenu državu i članicu NATO-a.

"Zato što je mirna smjena vlasti dokaz uspjeha projekta. I sada se vidi da sam bio u pravu. Jer sada će doći do pročišćavanja nataloženih slojeva nepotizma, korupcije i svega onoga što dugogodišnja vlast nosi sa sobom, ali će to izbistriti sve zasluge prethodnog perioda jer će pokazati Crnu Goru u punoj njenoj zrelosti da stane rame uz rame sa najrazvijenijim svjetskim demokratijama. Tako da u tom svjetlu mislim da je ovo veliki dan i pobjeda Crne Gore", zaključio je Čanak za Pobjedu.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

MNE KO

Moramo djelovati zajedno kao nikada . Zaboraviti sada predhodne nesporazum i krenuti odlučno u stvaranju zdravih i snažnih državnih institucija .

Crnogorka 100%

Dobar je Čanak. I veoma hrabar čovjek.