20 °

max 27 ° / min 16 °

Utorak

24.05.

27° / 16°

Srijeda

25.05.

28° / 18°

Četvrtak

26.05.

28° / 18°

Petak

27.05.

29° / 18°

Subota

28.05.

29° / 19°

Nedjelja

29.05.

26° / 14°

Ponedjeljak

30.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pajović-Musić i Zeković: Knežević ne dolazi u Protivterorističku jedinicu, pozdravljamo eventualnu odluku o suspenziji

Izvor: Stevo Vasiljević foto/Pobjeda

Društvo

Comments 2

Pajović-Musić i Zeković: Knežević ne dolazi u Protivterorističku jedinicu, pozdravljamo eventualnu odluku o suspenziji

Autor: Antena M

  • Viber

Građanski aktivisti Svetlana Pajović-Musić i Aleksandar Saša Zeković saopštili su da, prema njihovim informacijama, Petar Knežević već danima ne dolazi u Protivterorističku jedinicu. Pozivaju Ministarstvo unutrašnjih poslova i Upravu policiju da se oglase. 

Saopštenje građanskih aktivista prenosimo integralno: 

"Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore, 30. aprila 2022. godine, dostavili smo tri audio snimka koji ukazuju na postojanje sumnje da lice koje govori, a tvrdi se da je to navodno starješina Protivterorističke jedinice (PTJ) Uprave policije Petar Knežević, počinio krivično djelo. 

Sa žaljenjem konstatujemo da je Knežević odbio poziv unutrašnje kontrole policije da se podvrgne poligrafskom testiranju. Žao nam je što ga na to nijesu pozvali i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, kao ključni profesionalni autoriteti u policijskoj organizaciji. 

Na pripadnike PTJ i Posebne jedinice policije vrše se određeni pritisci kako bi se identifikovale osobe koje su snimile objavljene i druge, najavljene, snimke. Ukoliko snimci zaista nijesu autentični, kako se tvrdi, onda su nepotrebne isljedničke radnje, pritisci i prijetnje prema službenicima Uprave policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije (UP) još uvijek nijesu saopštili da li je Knežević suspendovan iz službe do okončanja aktuelnih provjera. Prema našim informacijama, gospodin Knežević navodno već nekoliko dana ne dolazi u jedinicu niti učestvuje u njenim redovnim aktivnostima. Ako je posrijedi odluka o suspenziji - pozdravljamo je. Smatramo da je u interesu kredibiliteta policije i samog Kneževića da se privremeno udalji iz jedinice kako bi postupak unutrašnje kontrole policije ali i radnje drugih nadležnih organa bile sprovedeno objektivno i bez uticaja na druge. Oglašavanje MUP i UP po ovom pitanju je u interesu javnosti pa ih pozivamo da to i učine.

Obavještavamo zvaničnike vlasti i javnost da ovim oglašavanjem ne pokušavamo da skrenemo pažnju sa slučaja Medenica ili Jovanić niti sa pokušaja “spašavanja države” kako se voli predstaviti, od strane novih vladajućih i podržavajućih partija, obrazovanje aktuelne Vlade Crne Gore.

Smatramo da se sve afere moraju razobličiti i suočiti sa pravdom."

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

MNE PG

A što se ne pojaviš pred javnošću ? Kad si bio hrabar pred manastirom junače, đe nestade sad !

sve vi cvjetalo

Ako tri dana zaredom ne dodje na posao, po Zakonu treba da dobije otkaz.... Ima li Zakona u Cg...