16 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

27.04.

20° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vjetar otežava gašenje vatre iznad Igala: Situacija bolja, ali požar još nije lokalizovan

Izvor: Podgorički vremeplov (Instagram)

Društvo

Tag Video
Comments 0

Vjetar otežava gašenje vatre iznad Igala: Situacija bolja, ali požar još nije lokalizovan

Sve ekipe na terenu, pomažu i mještani. Kuće trenutno nisu u opasnosti

Izvor: RTHN, RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

U gašenju požara koji se prijepodne rasplamsao na području Žvinja, učestvuju sve ekipe Službe zaštite i spašavanja su na terenu. Gašenje požara otežava vjetar i nepristupačan teren, a u jednom trenutku spustio se do magistrale i predstavljao opasnost za kuće.

Komandir Službe zaštite i spašavanja HN Zlatko Ćirović je za Radio Televiziju Herceg Novi kazao da je riječ o požaru velikih razmjera, te da je situacija sada znatno bolja nego jutros, ali da požar nije u potpunosti lokalizovan. 

"Dobili smo dojavu oko 10,30. Uputili dvije ekipe, angažovano je šest cistjerni i još dvije koje su obezbijedili privrednici. Požar još nije lokalizovan, zahvatio je površinu od nekoliko desetina hiljada metara. Teren je nepristupačan. Prioritet je da se spase kuće, kao i pomoćni objekti. Još nismo zatražili pomoć, a ako zatreba biće nam na raspolaganju. U jednom momentu vatra se spustila do donjeg puta a kako je vjetar promjenio smjer, skrenuo je sa pravca Njivica. Ako vjetar stane nadam se da će brzo biti lokalizovan požar", kazao je Ćirović.

"Kuće su u prvom trenutku biće ugrožene, sada nisu, naš je veliki uspjeh što smo odbili požar od kuća, i radimo na tome da požar lokalizujemo sa više strana", pojasnio je.

Uzrok požara znaće se nakon istrage. Izgorjela je velika površina pod rastinjem, a dim se može osjetiti u cijelom gradu. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR