22 °

max 22 ° / min 15 °

Utorak

27.09.

22° / 15°

Srijeda

28.09.

20° / 14°

Četvrtak

29.09.

19° / 15°

Petak

30.09.

21° / 15°

Subota

01.10.

18° / 15°

Nedjelja

02.10.

19° / 12°

Ponedjeljak

03.10.

16° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MUP: Evropska unija cijeni ostvarene rezultate u borbi protiv kriminala i korupcije

Izvor: MUP

Društvo

Comments 0

MUP: Evropska unija cijeni ostvarene rezultate u borbi protiv kriminala i korupcije

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić sastao se danas u Briselu sa komesarom EU za susjedstvo i proširenje Oliverom Varhrljijem, saopšteno je iz MUP-a. 

Kako se navodi, ovom prilikom komesar Varhelji pozdravio je stoprocentnu usklađenost Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije i dosljedno sprovođenje restriktivnih mjera.

"Takođe, komesar je naglasio da Evropska komisija veoma cijeni rezultate koje je Crna Gora ostvaruje u borbi protiv kriminala i korupcije. Posebno je iskazao spremnost za pružanje ekspertske i finansijske podrške na planu jačanja sajber bezbjednosti, kao i uništavanja zaplijenjenih cigareta.

Ministar Adžić je potvrdio opredijeljenost Crne Gore za članstvo u EU, ističući da Crna Gora dijeli evropske vrijednosti u pogledu vanjske i bezbjednosne politike. 

Pored toga, naglasio je da je zadat snažan udarac svim kriminalnim strukturama u Crnoj Gori. Podsjetio je na dobru međuinstitucionalnu i međunarodnu saradnju na planu suprotstavljanja bezbjednosnim izazovima", navode iz MUP-a. 

Na kraju, sagovornici su izrazili očekivanje da će svi subjekti čiji je interes ulazak Crne Gore u EU dati doprinos i podržati što skorija naimenovanja nosilaca pravosudnih funkcija, piše u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR