Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Većina građana smatra da su vanredni izbori najbolje rješenje; Gotovo polovina kaže da od svojih prihoda jedva pokriva mjesečne troškove

Izvor: Pobjeda

Politika

Comments 4

Većina građana smatra da su vanredni izbori najbolje rješenje; Gotovo polovina kaže da od svojih prihoda jedva pokriva mjesečne troškove

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Većina građana Crne Gore, njih 29,5 odsto, smatra da su vanredni parlamentarni ali i predsjednički  izbori najbolje rješenje za izlazak iz trenutne političke krize, pokazalo je istraživanje koje su sproveli Centar za građansko obrazovanje (CGO) i agencija DAMAR u okviru zajedničke inicijative CG plus. Novu Vladu na čelu sa mandatarom koju bi podržali DF, URA, Demokrate i SNP, kao najbolji model za izlazak iz krize vidi 19 odsto građana, dok trenutnu Vladu kao najbolji model vidi 2,8 odsto građna.

Većina ispitanika, njih  47,3 odsto kaže da su njihovi prihodi dovoljni da jedva pokriju mjesečne troškove, dok je gotovo trećina izjavila da od svojih prihoda ne može da pokrije mjesečne troškove života.

Prema istom istraživanju, ako bi se ponovo glasalo na referendumu o državno pravnom statusu Crne Gore, 61,6 odsto građana bilo bi za nezavisnu državu.

Prema riječima izvršne direktorice CGO-a Daliborke Uljarević povjerenje u institucije u Crnoj Gori je nisko, iako bolje u odnosu na istraživanje koje je sprovedeno u oktobru. Objašnjava da je najveće povjerenje u odnosu prema vjerskim zajednicama, a najmanje prema političkim partijama.

Većina ispitanika smatra da je borba protiv korupcije koju sprovodi Vlada premijera Dritana Abazovića zapravo revanšizam ili kampanja za njegovu partiju.

“37,9 odsto smatra da su izmjene zakona o predsjedniku neustavnim, dok skoro 34 misli da je riječ o legitimnim izmjenama. 35,6 odsto građana podržava proteste pokreta "Ima nas" dok je protiv 43,5 odsto ispitanih.

Građani većinski smatraju, njih 76 odsto, da političari uopšte ne preuzimaju odgovornost za svoje djelovanje saopšteno je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljeno istraživanje.

47, 3 odsto građana kaže da su njihovi prihodi dovolljni da jedva pokriju mjesečne troškove, dok je gotovo trećina izjavila da od svojih prihoda ne može da pokrije mjesečne troškove života.

Na pitanje na koga Crna Gora treba da se oslanja u spoljnoj politici, 60,7 odsto je odgovorilo da bi to trebalo da bude Evropska unija,  14,7 odsto da se oslanja na Srbiju, a 12,2 Rusiju.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

@@@@

@pop Ja najvise vjerujem Joanikiju Micovicu i ocekujem da mi to Bog valorizuje pristojnim mjestom u Raju sa kojega mogu da gledam kako se pate dolje u paklu oni koji su sumnjali u njegovu misao.SRBIJA UBIJA!!!

pop

ima li koga obraza vi da vjeruje nauci i obrazovanju....

gost

"35,6 odsto građana podržava proteste pokreta 'Ima nas' dok je protiv 43,5 odsto ispitanih." Zanimljivo...