14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protest ispred RTCG: Raonić htio da se obrati, okupljeni mu okrenuli leđa

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 5

Protest ispred RTCG: Raonić htio da se obrati, okupljeni mu okrenuli leđa

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Grupa građana Podgorice održala je danas protest na platou ispred RTCG-a. 

Protest su organizovali uz poruke "Ne udaru na državu, Ustav i zakone! Imam pravo da se izražavam na svom jeziku", "Ostavka Raoniću"... 

Kako je javio naš reporter sa lica mjesta, generalni direktor RTCG Boris Raonić izašao je ispred zgrade i pokušao da se obrati okupljenima, ali su mu oni okrenuli leđa. 

On ih je pozvao da "njih desetak dođu u njegovu kancelariju da ne razgovaraju na ulici", na šta su mu pojedini zaposleni odgovorili "Vi iz civilnog sektora da nama govorite da nećete da razgovarate na ulici"...

Pogledajte:

Funkcionerka Liberalne partije Jelena Marković kazala je da je cilj protesta da se pruži podrška čovjeku kome je pogoršano zdravlje zbog mobinga i pritiska koji trpi na poslu.

"Svaki građanin ove države treba da se usprotivi takvom linču čovjeka zbog svog nacionalnog opredjeljenja, a koji je perfektan u svom poslu. Ne dozvoljavamo da se diskriminiše nijedan pojedinac, bez obzira na vjeru i naciju", kazala je.

Ona je poslala poruku Generalnom direktoru RTCG-a Borisu Raoniću rekavši da joj je jasno da se on priklonio "sviti koja negira sve crnogorsko".

"Postupanjem prema Žarku Božoviću pokazao je kakav je čovjek. Mi ne želimo da nam se stave žute trake na ruke, potrudićemo se da nas ne stave u položaj koji žele da nas stave", kazala je.

Podsjećamo, grupa građana Podgorice, ranije je poručila da su "jako zabrinuti za odnos menadžmenta javnog servisa RTCG prema osnovnom pravu novinara da se slobodno izrazavaju na sopstvenom jeziku, garantovanom Ustavom i zakonima države CG" . 

Kako dodaju, onemogućavanjem sprovođenja ovog osnovnog prava svakog člana društva u Crnoj Gori osobito diskriminacijom radnika u javnom servisu, menadžment ugrožava samu državu i njeno poštovanje.

.

“Umjesto ozbiljnog i zrelog javnog suočavanja sa odgovornošću direktor javnog servisa služi se manipulacijama i otvorenim targetiranjem novinara koji je diskriminisan, u prisustvu svojih kolega. Javni interes mora biti prioritet za svaki javni servis, kao i potraga za istinom i odgovorno suočavanje sa učinjenim”, napominju oni.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

jovo

Ne dajmo da nas gaze ovakve ljige.

GRAĐANSKI

Je li tačno da je ovaj Raonić bio član LSCG-a? Je li tačno da je kršten u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi? Ako jest, on je potom: ŠTO?

nago kako?

PIŠEM I DIŠEM CRNOGORSKI!!!!!!