27 °

max 34 ° / min 25 °

Subota

22.06.

34° / 25°

Nedjelja

23.06.

32° / 23°

Ponedjeljak

24.06.

31° / 20°

Utorak

25.06.

30° / 20°

Srijeda

26.06.

31° / 21°

Četvrtak

27.06.

29° / 19°

Petak

28.06.

31° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uništena jedna od najljepših plaža Crne Gore

Izvor: screenshot/youtube

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 2

Uništena jedna od najljepših plaža Crne Gore

Izvor: Nova S/bokanews.me

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Doskoro jedna od najljepših plaža na crnogorskom primorju, Mogren II, postala je još jedna žrtva “poboljšavanja turističke ponude“, kako sa zvaničnih adresa govore o onome što je očigledna i brutalna devastacija plaže, šume i okolnog krajolika, piše bokanews.me.

Jedan od najatraktivnijih segmenata ove plaže bilo je to što se do nje može doći samo sa mora ili kroz prolaz u stijeni – što je sad „poboljšano“ tako što će do nje moći da se dođe autom.

blockquote class="twitter-tweet">

Ono malo borova i prirode što nam je ostalo, preko noći je i bez konsultacija sa javnošću prekopano i probijen je put do najljepše plaže u Budvi - Mogren 2. Već nekoliko godina se govori o restauraciji crkve Svetog Antuna Padovanskog, ali će rekonstruisati samo ugostiteljski obj pic.twitter.com/knCYXlNEHX

— Iva (@budva086) March 22, 2023

Ta sudbina je u proteklih nekoliko godina zadesila Kamenovo, Drobni pijesak i mnoge druge plaže na budvanskoj rivijeri i van nje, kaže se u pismu koje je redakciji Boka News poslao građanin Budve.

I dok se Crna Gora reklamira kao divlja ljepota, nije se istolerisalo ni ono malo šume koja je okruživala plažu, tako da se sa mogrenskog pijeska sada umjesto prirode vidi i čuje jadranska magistrala. Danas rijetki mediteranski borovi i drugo zelenilo, bez konsultacije sa javnošću, van oka medija i iza zaključane kapije, uništeni su građevinskim mašinama.

Dalje se kaže da je zaista bizarno tvrditi da će se od čuvene plaže Mogren stvoriti atraktivna lokacija ako se zna da je to jedna od najatraktivnijih i čuvenijih lokacija u Crnoj Gori.

Ako je Mogren do sada i imao problema, na prvom mjestu je možda to što je plaža bila i malo previše atraktivna, pa je tokom cijele sezone bilježila velike gužve.

Zbog svega toga oni koji vole Mogren II sada razočarani kažu kako je od te lijepe magične plaže i parka prirode iznad nje – ostalo vrlo malo.

U svemu se pominje i planirana izgradnja novog kompleksa, zbog čega mnogi negoduju.

Tim povodom oglasila se i Hotelska grupa Budvanska rivijera.

„Prilikom obilaska terena na kome treba da se izgradi predmetni objekat, stručna lica su konstatovala da je neophodna i rekonstrukcija našeg poslovnog prostora koji datira još iz pedesetih godina prošlog vijeka. U skladu sa tim, pijre početka radova smo zajedno sa zakupcem, zatražili i dobili sve neophodne saglasnosti. Uporedo sa rekonstrukcijom našeg objekta, u saradnji sa Opštinom Budva i župnikom katoličke crkve Svetog Ivana u Budvi don Filipom Janjićem pokrenuta je inicijativa da se obnovi i izgradi razrušena crkva Svetog Antona Padovanskog, sagrađena 1571. Na ovaj način naše Društvo je zajedno sa Opštinom Budva prepoznalo javni interes koji će rekonstrukcijom i izgradnjom pomenute crkve konačno realizovati višedecenijsko obećanje čime će izgrađena crkva potvrditi i svoj istorijski značaj.

 odnosu na navode koji se tiču devastacije brda Spas i korišćenja puta od strane našeg zakupca ukazujemo da prolaskom trase nijesu narušene međe privatnih vlasnika, a uglavnom se išlo putem gde je postojalo nisko rastinje. HG Budvanska rivijera će nakon završetka radova zajedno sa zakupcem organizovati sadnju zelenila, maslina i drugih mediteranskih kultura koje priliče ovom lokalitetu.“

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Boško Agram

Crnu Goru potpuno urnišu na svim poljima... bez otpora. Za još 4 godine ovako, neće se moći prepoznat.

Sve vi cvjetalo

Sad je u dobrom Budvanskom maniru betonirajte i dovedite Cecu da vam uvelica otvaranje.