14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora primljena u Mrežu evropskih tijela za integritet i zviždače

Izvor: Foto: ASK

Društvo

Comments 0

Crna Gora primljena u Mrežu evropskih tijela za integritet i zviždače

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora je od danas punopravni član Mreže evropskih tijela za integritet i zviždače (NEIWA), u kojoj je do sada imala status posmatrača.

Osmo plenarno zasjedanje ove organizacije, koje se održava u Rimu, otvorio je predsjednik Italijanske nacionalne antikorupcijske agencije Đuzepe Busija, istakavši značaj preventivnog mehanizma zviždača, kao i njihove zaštite, saopšteno je iz Agencije za antikorupciju.

Pored prijema naše države u članstvo, na sjednici je izabrano novo rukovodstvo Mreže, usvojen Statut, razmijenjene informacije u vezi sa primjenom nove EU direktive o zaštiti zviždača, te razgovarano o ostalim temama značajnim za članove.

kako je navedeno u saopštenju, ispred Agencije za sprječavanje korupcije, koja je predstavnik Crne Gore u NEIWA, načelnica Odsjeka za postupanje po prijavama i zaštitu zviždača Kristina Braletić i samostalna savjetnica u Odsjeku za međunarodnu saradnju, standarde i odnose sa javnošću Nina Sekulović predstavile su zakonodavni okvir u Crnoj Gori koji se odnosi na prijave i zaštitu zviždača. Pored toga, upoznale su učesnike sjednice da je u toku analiza odredaba Zakona o sprječavanju korupcije iz ove oblasti, koja se sprovodi u saradnji sa ekspertima Savjeta Evrope.

Osnovana u maju 2019, Mreža evropskih tijela za integritet i zviždače okuplja 36 institucija iz zemalja Evropske unije i država kandidata za prijem, a njen svrha je razmjena znanja i iskustava iz oblasti integriteta i zviždača, navodi se u saopštenju ASK.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR