15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lepa Medenica: Boričić mi poslao SMS oko ponoći da se čujemo, Abazović meni i mojoj porodici nacrtao metu

Izvor: Analitika

Društvo

Comments 3

Lepa Medenica: Boričić mi poslao SMS oko ponoći da se čujemo, Abazović meni i mojoj porodici nacrtao metu

Izvor: Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica reagovala je povodom tvrdnji koje su se juče mogle čuti na skupštinskom Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Njeno reagovanje prenosimo integralno.

Povodom interesovanja javnosti, a posebno kod činjenice da, uslijed nepozivanja od strane predsjednika Odbora, Moma Koprivice, nisam imala priliku da na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, iznesem svoja saznanja vezano za temu koja je bila predmet Odbora, te posebno u želji da javnosti dam tačne informacije, a posebno koje se odnose na notorne neistine koje je iznio tadašnji zamjenik rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Nikola Boričić, a djelimično i državni tužilac Vukas Radonjić.

Naime, ono što je tačno u navodima Nikole Boričića jeste da je oko ponoći 13/14.10.2021. godine dobio poziv od mene kao rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, a nadalje iznio gnusne neistine kada je naveo „…Pravo da vam kažem ne znam odakle je znala da mi radimo taj predmet“.

Radi javnosti i samo istine tvrdim da me je upravo tadašnji zamjenik rukovodioca Nikola Boričić, toga dana oko 12.00 časova obavijestio da im je podnijeta krivična prijava protiv jedne službenice Ministarstva unutrašnjih poslova, na šta sam ja odgovorila da postupaju po istoj, preduzimaju sve neophodne mjere i radnje, te takođe sugerisala, a što je i sam već znao, da je povodom tog događaja, odnosno skidanja zabrane ulaska u Crnu Goru licu V.B. i M.M., formiran predmet u Specijalnom državnom tužilaštvu, te da ukoliko dođu do nekih podataka koji upućuju na nadležnost Specijalnog državnog tužilaštva, o tome obavijeste Specijalno državno tužilaštvo, a i mene, kao neposredno pretpostaljenu, kako bih i ja o svemu mogla da upoznam nadređene, što sam odmah i učinila.

Takođe, kako Boričić, tako i premijer Dritan Abazović, kao i većina članova Odbora su izrazili čuđenje kako ja u ponoć zovem Boričića i postupajućeg tužioca i „vršim pritisak na njih i po čijem nalogu“.

Začuđujuće je, da je Nikola Boričić zaboravio da mi je upravo on te noći, oko ponoći, preciznije u 23.58 časova, poslao SMS poruku, koja je glasila „Jesi li budna, da te pozovem“.

Odmah nakon ove poruke uslijedio je i telefonski poziv od strane tadašnjeg v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića, da me pita da li znam zašto su uhapšeni policajci, na šta sam mu odgovorila da nisam obaviještena, ali da sam upravo dobila poruku od zamjenika rukovodioca Nikole Boričića da traži da se sa mnom čuje, nakon čega sam i pozvala Boričića, a o sadržini razgovora kako sa Boričićem, tako i sa postupajućim tužiocem u predmetu, kao i sa v.d. vrhovnog državnog tužioca Draženom Burićem, za sada neću iznositi detalje zbog svog profesionalnog odnosa prema poslu, ali ukoliko bude potrebno javnost će i o tome blagovremeno biti upoznata.

Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste da me je premijer Dritan Abazović prozivkom kao rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, zbog svog očiglednog nepoznavanja pravnih propisa, a očigledno i zlonamjerno, ubirajući svoje političke poene, označio kao zaštitnika najvećeg kriminalnog klana u Crnoj Gori, i tako nacrtao metu ne samo meni, nego i mojoj porodici, mojoj djeci, mojim unucima, bez ijednog argumenta, a ja sam se te noći samo odazvala pozivu, odnosno poruci tadašnjeg zamjenika rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Nikole Boričića i tadašnjeg v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića, sugerišući, u okviru svojih nadležnosti, vezano za postupanje u predmetu, potpuno zakonito, bez ikakve namjere da bilo koga štitim jer za 30 godina nikoga štitila nisam, niti imam namjeru da bilo koga štitim i ubuduće, do kraja moje radne i profesionalne karijere.

 
 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

Oni vrse propagandu..izmisljaju lazi..kako bi svoj kriminal opravdali..cak je Milacic..optuzio Mila za rat na Dubrovnik..i za neka mucenja..u Logor Lori..Nevjerovatno..kakvih nesoja..oni nemaju ni trenutka morala..cak uzivaju u lazima.. Njima se moze..dokle ih god ovakvi gradjani biraju..

montenegrina

Očigledna namjestaljka.Abazovic opet podiže tenzije iznoseći podatke koji mu odgovaraju u ovom momentu u susret izborima.Smijesno i žalosno kakva je slika Crne Gore.

Legenda

Ovo imate samo u CG,i Srbiji da se premijer direktno miješa u Sudski i Tužilački posao,ako se ovome ne stane na put ovom diktatoru sa 10000 glasova nema u CG,bojim se da će sve izmaći kontrolu. Abaz je žestoko zaglibio od kriminala i šverca