22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ako je zakon na strani Brđanina, jesu li sve Terzićeve odluke nezakonite?

Društvo

Comments 1

Ako je zakon na strani Brđanina, jesu li sve Terzićeve odluke nezakonite?

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon što je Upravni sud presudio da je Zoran Brđanin nezakonito smijenjen sa funkcije direktora Uprave policije, nameće se pitanje da li su radnje i odluke koje donosi vršilac dužnosti direktora policije Nikola Terzić zakonite. 

"Na Vaše pitanje odgovor je jedostavan, jer Zakon o upravnom sporu, čl.56 daje odgovor kroz jasnu normu: Kad sud poništi akt ili drugu upravnu aktivnost protiv koje je bio pokrenut upravni spor, predmet se vraća u stanje u kojem se nalazio prije nego što je poništeni akt donesen, odnosno poništena druga upravna aktivnost preduzeta. Tuženi javnopravni organ je vezan pravnim shvatanjem Upravnog suda, kao i primjedbama tog suda u pogledu postupka", kaže za Antenu M podgorički advokat Nikola Martinović. 

Antena M još 12. jula poslala je pitanja na ovu temu Upravi policije, na čijem je čelu Terzić.

Odgovor, međutim, još nijesmo dobili. 

UP smo pitali: 

- Koliko je odluka i drugih akata v.d. direktor Uprave policije, Nikola Terzić, potpisao od dana 5. jula kada je objavljena pravosnažna odluka Upravnog suda kojom se njegovo naimenovanje proglašava nezakonitim, a samim tim se dovodi u pitanje i zakonitost svih radnji koje on od tada preduzima?

- Koliko je direktor Terzić od 5. jula potpisao akata koji se odnose na internu organizaciju, tj. rukovođenja i komandovanje u dijelu prava i obaveza policijskih službenika?

- Koliko je Terzić od 5.jula potpisao eksternih akata koji se odnose na primjenu policijskih ovlašćenja, odnosno mjera i radnji u odnosu na građane i njihova prava ili ograničenja?

- Koliko je Terzić potpisao ugovora sa određenim finansijskim implikacijama od 5. jula? 

Nedavno je Nikola Terzić, osvrćući se na posljednje policijske akcije, kazao da "koliko god to nekima da nije po volji iza crnogorske policije danas stoji samo interes Crne Gore i interes zaštite Ustava i ustavnog poretka". 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

A šta da vam odgovore, nije bitan zakon, no naša volja? Ne talasajte dok se trguje? Najbolji "odgovor" je njihovo ponašanje i ignorisanje pitanja na koja moraju dati odgovor!!!