16 °

max 16 ° / min 12 °

Petak

01.12.

16° / 12°

Subota

02.12.

15° / 13°

Nedjelja

03.12.

13° / 7°

Ponedjeljak

04.12.

11° / 4°

Utorak

05.12.

10° / 7°

Srijeda

06.12.

13° / 8°

Četvrtak

07.12.

8° / 3°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MUP u pripravnosti zbog mogućih požara

Društvo

Comments 0

MUP u pripravnosti zbog mogućih požara

Autor: Antena M

  • Viber

Zbog povećanja opasnosti od požara na otvorenom prostoru usljed pogoršanja meteorološke situacije, Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a sprovodi preventivne i operativne aktivnosti.

"Dron timovi su svakodnevno na terenu u cilju sprovođenja preventivnih aktivnosti. Nakon detekcije požara obavještavaju nadležne službe za zaštitu i spašavanje i Upravu policije. Pored toga, preko OKC 112 konstantno se razmjenjuju informacije sa komandno - operativnim centrom Vojske Crne Gore, te slanjem koordinata opožarenog područja gdje treba djelovati na principu zemlja – vazduh", navodi se u saopštenju.

Avion Avio-helikopterske jedinice učestvuje u izvođenju trenažnih letova na potencijalno ugroženim područjima, vrši izviđanje i ukoliko je neophodno djeluje u realnom vremenu.

"U sklopu aktivnosti Direktorata, kao dodatan doprinos efikasnijem sistemskom odgovoru početkom požarne sezone uspostavljen je Crnogorski informacioni sistem za ranu detekciju požara (MFFIS - Montenegrin Forest Fire Information System) koji pomoću satelita detektuje požar u realnom vremenu i na osnovu analize ciljnih parametara pomaže donosiocima odluka u određivanju prioriteta prilikom gašenja požara", saopšteno je iz policije.

U toku prethodnih dana vršene su aktivnosti na gašenju požara na lokacijama u Doljanima, Sjenici i Tuzima-Vuksanlekići. U skladu sa vremenskim prilikama avion Direktorata nastaviće da dejstvuje, a pozicija repetitora na Sjenici biće štićena od strane Službe za zaštitu i spašavanje Glavnog grada Podgorica.

"I ovom prilikom apelujemo na građane da poštuju naredbe Operativnog štaba i lokalnih službi za zaštitu i spašavanje da ne pale vatru na otvorenom prostoru. Svaki prekršaj biće sankcionisan u skladu sa zakonom", ističe se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR