27 °

max 34 ° / min 25 °

Subota

22.06.

34° / 25°

Nedjelja

23.06.

32° / 23°

Ponedjeljak

24.06.

31° / 20°

Utorak

25.06.

30° / 20°

Srijeda

26.06.

31° / 21°

Četvrtak

27.06.

29° / 19°

Petak

28.06.

31° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drvo mira i prijateljstva: Predstavnici Opštine Bar, ambasade Ukrajine i ukrajinske zajednice posadili drvo magnolije

Društvo

Comments 0

Drvo mira i prijateljstva: Predstavnici Opštine Bar, ambasade Ukrajine i ukrajinske zajednice posadili drvo magnolije

Autor: Antena M

  • Viber

Predstavnici Opštine Bar, ambasade Ukrajine u Crnoj Gori i Ukrajinskog udruženja “Dobro djelo” posadili su danas drvo magnolije, kao simbol prijateljstva i znak zahvalnosti ukrajinskog naroda gradu Baru za podršku i pomoć koju pruža raseljenim licima iz Ukrajine.

Sekretar Sekretarijata za kulturu Opštine Bar Srđan Lekić istakao je da se ovim simboličnim činom još jednom potvrđuje prijateljstvo građana Bara, lokalne uprave grada i svih Ukrajinki i Ukrajinaca koji su upravo u Baru pronašli utotičšte i dobili priliku da svoj život nastave u mir.
“Ponosni smo što je Bar već tradicionalno prepoznat kao mjesto života i sigurna luka. Sa ovog mjesta još jednom afirmišemo našu namjeru da, sa nivoa lokalne uprave, podstičemo dijalog, toleranciju i zajedništvo, te da istovremeno doprinesemo socijalnoj inkluziji raseljenih lica. Osim toga, bićemo snažno posvećeni i stvaranju uslova za njihovo obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i rad“, poručio je Lekić.
Opština Bar je jedna od crnogorskih opština u kojoj boravi najveći broj raseljenih lica iz Ukrajine. Upravo prepoznajući izazove sa kojima se ova lica susrijeću u momentu posebno teškom za njihovu domovinu, kako ističe Naser Kraja, član opštinskog tima za povratnike i raseljena lica, kroz simboliku sađenja ovog drveta potvrđuje se činjenica da građani Bara stoje rame uz rame sa njima u zaštiti ljudskih sloboda i univerzalnih tekovina.

Olha Popova, prva sekretarka u ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori, uputila je čestitke svim Ukrajincima povodom obilježavanja Dana državne zastave.

“Ovom prilikom zahvaljujemo se i predsjedniku Opštine Bar kao i rukovodstvu grada na pomoći i podršci koju pružaju raseljenim licima iz Ukrajine, ali i na podršci našoj zemlji u ovim izazovnim vremenima, dok traje borba za našu slobodu, nezavisnost i demokratske vrijednosti”, kazala je Popova.

Zahvalnost gradu Baru na gostoprimstvu, osjećaju sigurnosti i podršci ukrajinskim projektima, u ime cijele ukrajinske zajednice, izrazila je i koordinatorka ukrajinskog centra u Baru Katarina Šamrai. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR