7 °

max 11 ° / min 6 °

Srijeda

29.11.

11° / 6°

Četvrtak

30.11.

11° / 6°

Petak

01.12.

14° / 11°

Subota

02.12.

14° / 13°

Nedjelja

03.12.

11° / 8°

Ponedjeljak

04.12.

8° / 6°

Utorak

05.12.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šuković: Orkestrirano targetiranje medija od strane visokih državnih funkcionera plod političke svijesti u Crnoj Gori

Društvo

Comments 1

Šuković: Orkestrirano targetiranje medija od strane visokih državnih funkcionera plod političke svijesti u Crnoj Gori

Izvor: Gradski.me

Autor: Antena M

  • Viber

Orkestrirano targetiranje medija od strane visokih državnih funkcionera, premijera i ministra unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i Filipa Adžića, predstavlja plod političke i svake druge svijesti u Crnoj Gori, kaže glavni i odgovorni urednik Antene M, Darko Šuković.

Šuković za Gradsku TV ističe da je opasno po društvo i državu što takvo postupanje najviših državnih funkcionera još uvijek nije procesuirano. Glavna i odgovorna urednica M portala Danica Nikolić smatra da su izjave Abazovića i Adžića izraz ličnih frustracija koja dovode u opasnost cjelokupnu medijsku zajednicu koja ne želi da ispunjava njihovu političku agendu.

Novokomponovani političari, kada nemaju dobre odgovore na novinarska pitanja, reaguju agresivno i prebacuju krivicu na novinare, smatra Šuković, dok Nikolić ističe da oni koji prijete novinarima ne bi smjeli da obavljaju javne funkcije.

“Time oni ne pokazuju samo da su nedorasli funkcijama koje su im dopale u ruke, zahvaljujući iščašenom ambijentu koji su sami stvorili, nego svjedoče svoj loš karakter koji ih čini nedostojnim visokih državnih funkcija na kojima su”, ističe Šuković.

“Mi smo dozvolili da ljudi koji su se dočepali pozicija, ne znam kojim političkim kalkulacijama, prijete i vrijeđaju svakog građanina koji ne podržava njihovu politiku. To je stanje u kojem živimo i u nekom trenutku će nešto morati da se preduzme, jer takav način vršenja javne funkcije ne da nije primjeren, nego je i protivzakonit”, smatra Nikolić.

Posebno zabrinjava, upozorava Šuković, ćutanje evropskih predstavnika u Crnoj Gori, koji su postavljeni i dobro plaćeni kako bi se borili za uspostavljanje evropskih standarda ponašanja u zemlji.

“Pitao bih i sebe i druge – đe je ambasadorka Popa, da nije, ne daj bože, zanemogla, pa mjesecima ne progovara ni kad se najbrutalnije krše evropske vrijednosti u Crnoj Gori?”, upitao je Šuković.

Sagovornici Gradske TV upozoravaju da je, pored toga što javne funkcionere niko nije procesuirao zbog neprimjerenog ponašanja, opasno i to što se javnost navikla na takvu situaciju.

“Njihova retorika traje dosta dugo – od izbora Abazovićeve Vlade. Bez pauze, duže od godinu, u svakom javnom nastupu čujemo targetiranje nekog medija”, podsjeća Nikolić.

“Od Abazovićevog istorijskog mahanja fotografijom Milorada Popovića u Skupštini Crne Gore i izgovaranje potjernica za nekoliko crnogorskih novinara do dan danas niko nije procesuirao ni Abazovića, ni Adžića, ni slične profile političara i političke svijesti koju imamo na javnoj sceni Crne Gore, a trebalo je. Možda bi to pomoglo malo da se dovedu u red”, ocijenio je Šuković.

Nikolić smatra da bi nakon spornih izjava, javni funkcioneri trebalo da budu isključeni iz medijskog prostora.

Međutim, medijsko jedinstvo više ne postoji, zahvaljujući unutrašnjim problemima medijske zajednice i to se neće desiti, zaključila je Nikolić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

djuradj

Bilo bi realno da i njih stigne dritanova ruka pravde! Sto bi dritko rekao i to je to!!! On je umislio da je vjeciti premijer i imacemo veliki posao da ga uvjerimo da to nije tako!!!! Covjeku se umilila fotelja i nema silaska sa prestola nema i tacka!!!