26 °

max 34 ° / min 22 °

Srijeda

24.07.

34° / 22°

Četvrtak

25.07.

33° / 20°

Petak

26.07.

34° / 19°

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

40° / 25°

Utorak

30.07.

39° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šćekić i Nišić u posjeti Dječijem domu u Bijeloj: Pokazati  brigu za one kojima je to najneophodnije

Izvor: gov.me

Društvo

Comments 0

Šćekić i Nišić u posjeti Dječijem domu u Bijeloj: Pokazati brigu za one kojima je to najneophodnije

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić i ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić, danas su posjetili JU Dječiji dom „Mladost” - Bijela.

Šćekić je izrazio zadovoljstvo što je baš na ovako važan dan, Svjetski dan djeteta, imao priliku da posjeti ovu važnu ustanovu, da se upozna sa njenim radom, te i da bude u društvu najmlađih korisnika ustanove i njenih zaposlenih.

Istakao je da je potrebno pokazati posebnu brigu za one kojima je to najneophodnije i naglasio da kao društvo moramo imati poseban senzibilitet i empatiju prema ranjivim kategorijama društva, među kojima su, svakako, korisnici Dječijeg doma „Mladost” – Bijela.

- Današnja posjeta je jedan od načina da ukažemo gdje je pažnja najpotrebnija. Spreman sam da sa resornom ministarkom gđom Nišić, dam punu podršku za rješavanje svih problema sa kojim se Dom kao institucija suočava. Želim da sa pozicije potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade pomognem u pronalaženju modaliteta u sprečavanju odliva kadra iz ove ustanove, koji je, kako ste kazali, trenutni problem i zajedno sa vama pomoći da djeca ovog doma izađu na pravi put - istakao je Šćekić.

Ministarka Nišić je istakla da cijeni veliku požrtvovanost osoblja i velike napore koje ulažu u radu sa štićenicima.

- Dom će u narednom periodu imati punu podršku ministarstva i Vlade Crne Gore. Zajedničkim naporima radiće se na jačanju kadrovskih kapaciteta u ustanovi, poboljšanju njihovog položaja kako bi se na sto kvalitetniji način pružale usluge stićenicima. Dječiji dom „Mladost” u Bijeloj planira da razvije Centar za hraniteljstvo, što je predviđeno planom transformacije, na čemu se već radi uz podršku ministarstva - kazala je ona.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR