10 °

max 23 ° / min 10 °

Nedjelja

28.04.

23° / 10°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 13°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Delegacija Prijestonice Cetinje u zvaničnoj posjeti Gaziantepu

Društvo

Comments 0

Delegacija Prijestonice Cetinje u zvaničnoj posjeti Gaziantepu

Autor: Antena M

  • Viber

Zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Marko Brnović sa saradnicima boravi u zvaničnoj posjeti pobratimskom gradu Gaziantepu na poziv gradonačelnice tog grada Fatme Šahin. Cilj posjete je unapređenje saradnje dva pobratimska grada koji ove godine obilježavaju jubilej 10 godina partnerstva.

Delegacija Prijestonice Cetinje prisustvovala je obilježavanju godišnjice od katastrofalnih zemljotresa koji su pogodili Gaziantep i odnijeli hiljade života. Godišnjici obilježavanja zemljotresa prisustvovali su najviši državni zvaničnici Republike Turske, uključujući predsjednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana, kao i predstavnici drugih opština i pobratimskih gradova.

Članovi delegacije Prijestonice Cetinje imali su priliku da sa predstavnicima gradske uprave Gaziantepa obiđu disktrikt Nurdagi koji je doživio najteža razaranja, te da razgovaraju sa stanovnicima koji su pretprjeli najveće gubitke i u razarinjima izgubili svoje najbliže.

Rukovodioci distrikta Nurdagi izrazili su zahvalnost Prijestonici Cetinje i Crnoj Gori na pomoći koju su pružili njihovoj zemlji u, za njih, najtežim trenucima, kao i pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Prijestonice koji su učestovali akcijama spašavanja iz ruševina. Istakli su da u specijalno opremljenim kontejnerima trenutno boravi više od 5000 lica i čeka na novi dom.

Brnović će se narednih dana sastati sa visokim zvaničnicima i predstavnicima privredne i industrijske zone Gaziantepa, koji je poznat kao jedan od vodećih industrijskih centara u Republici Turskoj, u cilju uspostavljanja saradnje u tom sektoru.

Povodom obilježavanja jubileja 10 godina od bratimljenja Prijestonice Cetinje I Gaziantepa, biće organizovan i svečani prijem kod gradonačelnice tog grada, kao i otvaranje izložbe na kojoj će biti izložene fotografije Prijestonice i njenog bogatog kulturno-istorijskog nasljeđa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR