12 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Žabljaku počinje tradicionalna konferencija „Informacione tehnologije 2024“

Izvor: Pixabay (lukasbieri)

Društvo

Comments 0

Na Žabljaku počinje tradicionalna konferencija „Informacione tehnologije 2024“

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Međunarodna naučno-stručna konferencija „Informacione tehnologije 2024“, čije je jedan od organizatora Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore, počinje danas na Žabljaku i trajaće do 24. februara ove godine.

Riječ je o naučno-stručnom skupu koji se organizuje već 28. godina na Žabljaku i ima za cilj sveobuhvatno i multidisciplinarno sagledavanje aktuelnosti u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija navodi se na sajtu ETF UCG.

Pored Univerziteta Crne Gore, odnosno ETF-a, organizatori su i Univerzitet Donja Gorica, IT društvo Crna Gora, Univerzitet u Beogradu, odnosno Fakultet organizacionih nauka, Institut inženjera elektrotehnike i elektronike – IEEE udruženja i IEEE sekcije za Srbiju i Crnu Goru, uz punu podršku kompanije Čikom iz Podgorice.

Na konferenciji će biti organizovana predavanja i rasprave na okruglim stolovima o trendovima razvoja informaciono-komunikacionih tehnologija u svijetu, kao i aktuelnim zbivanjima iz ove oblasti u Crnoj Gori. U dogovoru sa Organizacionim odborom konferencije, zainteresovane institucije mogu organizovati prezentacije svojih naučno-istraživačkih, stručnih, razvojnih i proizvodnih projekata i dostignuća.

Pored navedenog, na konferenciji će biti predstavljeni i autorski radovi koji su pristigli, a odnose se na teme iz ovih oblasti. 

Imajući u vidu navedeno, organizatori pozivaju akademsku, stručnu i širu javnost da isprate aktivnosti na konferenciji i online, putem videokonferencijskih linkova za pristup koji su dostupni na zvaničnom sajtu Konferencije www.it.ac.me 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR