12 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KCCG: Novi aparati za izvođenje svih modaliteta elektro i ultrazvučne terapije

Izvor: KCCG

Društvo

Comments 0

KCCG: Novi aparati za izvođenje svih modaliteta elektro i ultrazvučne terapije

Autor: Antena M

  • Viber

Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju (CFMiR) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), na zadovoljstvo naših pacijenata i zaposlenih, dobio je šest najsavremenijih aparata Sonopuls 492 ukupne vrijednosti blizu 24.000€, za koje su sredstva obezbijeđena iz budžeta, navodi se u saopštenju KCCG.

"U pitanju su kombinovani aparati koji pored toga što omogućava primjenu ultrazvučne i elektroterapije, imaju mogućnost kombinovane terapije, odnosno, istovremeno primjenu i ultrazvučne i elektroterapije. Ovi aparati su, takođe prenosivi što omogućava njihovu primjenu ne samo u ambulanti već i na odjeljenjima za hospitalne pacijente.

Aparati koje je do sada koristio CFMiR bili su u upotrebi od 18 do 25 godina, a novi su obezbijeđeni zahvaljujući planiranju menadžmenta ove važne organizacione jedinice KCCG, uz punu podršku menadžmenta naše ustanove.

Budući da je minule godine, prvi put od njegovog osnivanja, rekonstruisan CFMiR čime smo obezbijedili uslove dostojne naših pacijenata kao i neumornog osoblja, KCCG obnavljanjem i nabavkom novih aparata nastavlja sa unapređenjem pružanja zdravstenih usluga i u ovom segmentu naše ustanove", saopšteno je.

Kako navode aparati omogućavaju izvođenja svih modaliteta elektro terapije i ultrazvuka, te da će oni značajno unaprijediti da se opsluži 550 pacijenata koliko ih bude na dnevnom nivou u ambulantnom dijelu CFMiR.

"Osim što su jednostavni za rukovanje, laki su i brzi za upotrebu. Napominjemo da su dosadašnji aparati i dalje u funkciji, te će se koristiti u radu sa pacijentima u hospitalnom dijelu i kao zamjenski.

Ovi aparati se koriste za terapiju kod degenerativnih oboljenja, povreda, bolnih i postopetivnih stanja, kao i kod pacijenta sa različitim deficitima, a sve u cilju smanjenja onesposobljenosti, deficita i poboljšanja kvaliteta života", piše u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR