12 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Śutra velika šetnja za Ukrajinu na Cetinju

Izvor: Arhiva

Društvo

Comments 0

Śutra velika šetnja za Ukrajinu na Cetinju

Autor: Antena M

  • Viber

Śutra u 12h održaće se velika protestna šetnja podrške Ukrajini povodom dvije godine od početka sveobuhvatne ruske agresije, najavljuju organizatori.

Velika protestna šetnja održaće se na Cetinju, gradu koji je od početka sveobuhvatne ruske agresije, kroz jedinstvenu podršku u Evropi i svijetu, u vidu svakodnevnih protestnih šetnji tokom prvih sto dana rata, a zatim i svakog 24. u mjesecu dizao glas protiv ruske zločinačke politike i pružao beskompromisnu podršku Ukrajini i herojskom ukrajinskom narodu, ističe se u saopštenju.

"Putin je sveobuhvatnom agresijom 24. februara 2022. godine svijetu otkrio pravo zločinačko lice kremaljske politike kada je svima postalo jasno da Vladimir Vladimirovič i njegova kamarila predstavljaju opasnost po mir ne samo u regionu istočne Evrope, nego i u cijelome svijetu. Međutim, neustrašiva borba ukrajinskoga naroda takođe je pokazala svijetu da su tirani i njihove namjere nemoćne pri istinskom otporu i da se mogu pobijediti samo odlučnim suprostavljanjem a ne popuštanjem i povlačenjem pred njihovim zlim namjerama.

Zato Ukrajina i ukrajinski narod već dvije godine svojom herojskom borbom izazivaju divljenje u svijetu i pokazuju na koji bi se način svi narodi željni slobode, mira i prosperiteta trebali boriti za svoje društvo. Ukrajina zaslužuje ogromno poštovanje i zato vas pozivamo da nam se pridružite na Dvorskom trgu na Cetinju da još jednom protestnom šetnjom pružimo podršku herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj brobi za slobodu i pravdu. Slava Ukrajini! Herojima slava!", zaključuje se u najavi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR