27 °

max 35 ° / min 19 °

Subota

27.07.

35° / 19°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

35° / 22°

Srijeda

31.07.

38° / 19°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vijeće predložilo izradu procjene stepena ugroženosti ministra Milovića

Izvor: Vlada Crne Gore

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Vijeće predložilo izradu procjene stepena ugroženosti ministra Milovića

Autor: Antena M

  • Viber

Vijeće za nacionalnu bezbjednost predložilo je izradu procjene stepena ugroženosti ministra pravde Andreja Milovića. 

"Na sjednici je data puna podrška nadležnim institucijama u svim aktivnostima suzbijanja organizovanog kriminala, a posebno u otkrivanju sprege organizovanih kriminalnih grupa sa pripadnicima bezbjednosnog sektora", dodaje se u saopštenju Vijeća nakon druge sjednice u punom sastavu,  na kojoj je razmatrana aktuelna bezbjednosna situacija, veliki broj materijala i informacija od kojih se većina odnosila na realizaciju usvojenih zaključaka sa prve sjednice Vijeća. 

Izvor: Vlada Crne Gore

"Vijeće konstatuje da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i da će svi organi obavještajno bezbjednosnog sektora nastaviti još predanije da rade na jačanju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, očuvanju mira i bezbjednosti.

Vijeće je donijelo Smjernice za rad Obavještajno-bezbjednosnog direktorata Ministarstva odbrane za 2024-2025. kojim se definišu ciljevi i prioriteti u planiranju, razvoju i realizaciji vojnoobavještajnih, kontraobavještajnih i bezbjednosnih poslova u Ministarstvu odbrane i Vojske Crne Gore, koje se odnose na određeni vremenski period.

Razmatran je nacrt Strategije odgovora na hibridne prijetnje 2024-2028, sa propratnim Nacrtom akcionog plana za implementaciju Strategije i pokrenuta procedura u vezi izmjena Odluke o obrazovanju interresorne komisije za suprotstavljanje hibridnim prijetnjama, koja će biti zadužena za pripremu Strategije i praćenje implementacije akcionih planova", navodi se u saopštenju Vijeća nakon sjednice. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR