13 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS: Ni nakon više od tri decenije nemamo odgovore na pitanja ko su počinioci i nalogodavci zločina u Štrpcima

Izvor: BS

Društvo

Comments 2

BS: Ni nakon više od tri decenije nemamo odgovore na pitanja ko su počinioci i nalogodavci zločina u Štrpcima

Autor: Antena M

  • Viber

I danas, 31 godinu nakon zločina u Štrpcima, dijelimo bol i tugu sa porodicama ubijenih putnika iz voza 671, koji je saobraćao na relaciji Beograd-Bar, saopšteno je iz Bošnjačke stranke povodom obilježavanja godišnjice od otmice i ubistva 19 putnika, koje su srpske paravojne snage počinile nad Bošnjacima otetim iz voza na stanici Štrpci.

"Nakon više od tri decenije od zločina u Štrpcima, suvišno je govoriti o bilo kakvom osjećaju prava i pravde, ako ni danas nemamo odgovore na pitanja ko su počinioci i nalogodavci ovog zločina. Jasno je da institucije nijesu učinile dovoljno da se procesuiraju svi akteri ovog zločina. Više puta smo upozoravali da je iluzorno govoriti o bilo kakvom napretku u poglavljima 23 i 24, sve dok se kao društvo ne suočimo s prošlošću, zajednički osudimo sve zločine, a odgovorni budu privedeni pravdi.

Pozdravljamo iskazanu spremnost novog Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića, da će prioritet u radu tužilaštva biti istraga ratnih zločina. To je ohrabrujuća izjava i porodice stradalih, ali i cjelokupno društvo, očekuju konkretne rezultate", saopšteno je iz BS-a. 

Bošnjačka stranka je, kako dodaju, amandmanski djelovala na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti, koji su podnijeli poslanici parlamentarne većine, kako bi porodice civilnih žrtava ratova devedesetih ostvarile pravo na socijalnu pomoć države.

"Vjerujemo u demokratski kapacitet svih poslanika prilikom glasanja, da će uvidjeti važnost da porodice stradalih zločina u Štrpcima, ali i drugih zločina, dobiju pomoć od države", naveli su. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Džoma Dipl

Neiskreni ste. Sudeći po medijskim navodima, ulazite u vladu CG i rukujete se sa osobama koje se kunu u Karadžića i Mladića… i Vojvodu.

čitalac

Od prvog dana je poznato da je sve organizovano u kabinetu tadašnjeg predsjednika SRJ Dobrice Ćosića. To je nemoguće dokazati za bilo koga u Crnoj Gori. A porodicama ne pripada nikakva socijalna nadoknada, već značajna jednokratna novčana odšteta.