12 °

max 20 ° / min 12 °

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučinić o najavi da će Šaranović koordinirati Upravom policije: Još jedan nonsens

Izvor: Screenshot

Društvo

Comments 1

Vučinić o najavi da će Šaranović koordinirati Upravom policije: Još jedan nonsens

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

Eventualno koordiniranje ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića Upravom policije ne bi bilo održivo u skladu sa zakonom, kazao je nekadašnji ministar odbrane i šef ANB-a Boro Vučinić, gostujući na TV E.

„Jer upravo ministar unutrašnjih poslova jer predlagač rukovodioca policije. On je taj koji predlaže direktora policije, na neki način bi trebalo da predloži samog sebe ako dođe do toga da ministar unutrašnjih poslova obavlja i poslove direktora policije. Tako da, mi se čini da je to još jedan nonsens koji bi se pojavio i čini mi se da tom vrzinom kolu nema kraja“, kazao je Vučinić u emisiji Na kraju dana.

Komentarišući evidentne turbulencije u sektoru bezbjednosti i navode da URA preko Demokrata pokušava da zadrži poluge u tom sektoru, Vučinić kaže da sistem bezbjednosti kao i svi drugi sektori počivaju na zakonima.

„Umjesto da se u tom sistemu bave stvarima koje su prije svega od interesa za nacionalnu bezbjednost jedne zemlje, za ostvarivanje svoje ustavne i zakonske obaveze koju te institucije imaju u jednom društvu, one gube energiju, troše energiju na međusobno nadgornjavanje, optužbe, smjene i tako dalje“, kazao je on.

Sagovornik TV E kaže da bi trebalo provjeriti navode ministra pravde Andreja Milovića koji je, krajem prošle godine, kazao da je stanje u tom sektoru katastrofalno, da su ljudi proteklih godina zapošljavani bez ikakvih provjera.

„Ako jeste pred određenim institucijama treba pokrenuti i određene postupke i naravno i svi oni koji su vršili zloupotrebu sistema bezbjednosti u tom pogledu su dužni da snose i adekvatnu zakonsku odgovornost“, zaključuje Vučinić.

Društvo

Vlada danas smjenjuje Brđanina?

01.03.2024. 07:10

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

td

Ovako na probleme gledaju ozbiljni ljudi,sa znanjem i dignitetom i odani svojoj drzavi. Da li mozemo slicne Vucinicu naci danas u strukturama vlasti?.Nazalost,NE!. Ali,ne fali drugacijih koji ostvaruju djecacke snove...