18 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

20° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šef srpske diplomatije: Amandmani Vlade Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici liče na pranje savjesti

Izvor: N1

Region

Comments 8

Šef srpske diplomatije: Amandmani Vlade Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici liče na pranje savjesti

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Šef srpske diplomatije Marko Đurić kazao je da, ako dođe do ulaganja amandmana Vlade Crne Gore na predloženu Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o Srebrenici, to liči na "pranje savjesti" kako pred javnošću u Crnoj Gori ne bi izgledalo "da su protiv bratske Srbije".

- Srbija će prema odnosu u vezi sa ovom rezolucijom da mjeri ko se postavlja prijateljski, koga možemo da smatramo prijateljem, a koga partnerom. Borićemo se za nove prijatelje, ali ćemo da pravimo razliku - kazao je Đurić za Pink.

Podsjećamo, Crna Gora će uz posredovanje SAD predati dva amandmana na njemačku Rezoluciju o Srebrenici u cilju postizanja što boljih odnosa i smirivanja političke napetosti u regionu.

Amandmanima je navodno predviđeno individualizovanje krivice za genocid u Srebrenici, ali i insistiranje na striktnom poštovanju Dejtona.

Kako je ranije prenio portal Javnog servisa, prvi amandman glasi:

- ponavljajući da je krivica za zločin genocida individualizovana, te se ne može pripisati bilo kojoj etničkoj, vjerskoj ili drugoj skupini ili zajednici u cjelini,

i drugi:

- potvrđujući nepovredivost opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini u svim njegovim odredbama.

Iz Vlade su RTCG-u kazali da su stava da se ovim amandmanima sprječava svako potencijalno manipulisanje na štetu Srbije i srpskog naroda u smislu bilo kakvih pravnih i politickih reperkusija i onemogućava se narativ ali i namjera da se jedan narod želi proglasiti genocidnim.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

BeLveder

Kog Crnogorca je briga šta misle političari u Srbiji! Mi Crnogorci smo davno kazali svoj civilizacijski stav i o bombardovanju Dubrovnika, pa i o GENOCIDU srpskih vojnih snaga u Srebrenici, kao i o nezavisnosti Kosova. I sve to u godinama kada to nije bilo ni lako ni popularno. I još nešto, kad budete u uzaludnoj potrazi za prijateljima, nas Crnogorce zaobiđite! Daleko vam kuća...za vazda!

Berza

Vi Srbi kako vas nije sramota vise da lazete citav svijet,gori ste lazovi nego vlada Jevrrjska u Izrelu.Srbija je direktno ucestvocala u Genocidu u Srebrnici i svim zlocinima u BiH. Srbiji se ponovo mora suditi u Hagu za Genocid i zlocine u BiH

Katunjanin

Nijesu to amandmani vlade Crne Gore vec amandmani Srba iz Crne Gore. Vi ste ih doveli na vlast pa se dogovorite ,ko ce da pere savjest a ko ce da nosi na savjesti !