14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko čini Šaranovićev “poker” kandidata da zamijene Brđanina

Društvo

Comments 4

Ko čini Šaranovićev “poker” kandidata da zamijene Brđanina

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Nekoliko sati nakon sjednice Vlade i izjave ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da je predložio četvoricu kandidata od kojih bi jedan, u interregnum do izbora direktora Uprave policije, zamijenio Zorana Brđanina, u javnost su nezvanično procurila njihova imena.

Milutin Vasiljević je u već dva v.d. mandata pomoćnik direktora UP koji upravlja graničnim sektorom. Izbor je Filipa Adžića i važi za bliskog GP URA.

Prema nezvaničnim informacijama, mogući kandidat je Miloš Peković koji je u aprilu 2021. postavljen na mjesto komandanta Posebne jedinice policije i zavrijedio da bude član delegacije zaslužnih za nasilno ustoličenje Joanikija Mićovića, koja je krajem januara 2022. posjetila Beograd.  

Draško Radinović zadužen je za resor zaštite svjedoka. Prethodno je godinama radio u odjelima za borbu protiv trgovine narkoticima, a onda u sektoru za borbu protiv kriminala.

Željko Pavićević odnedavno je na čelu PTJ, postavljen nakon dolaska Šaranovića za ministra, a u vrijeme dok je Nikola Terzić bio na čelu UP. Izvor Antene M kaže da je Pavićević završio oficirsku školu u Istočnom Sarajevu.

Već na prvi pogled jasno je, kažu sagovornici Antene M, da su posrijedi kandidati GP URA i Demokratske CG i da među njima nema nikoga bliskoga PES, poput Voja Dragovića, koji je ranije pominjan kao mogući nasljednik Brđanina.

MUP: Netačna imena službenika

Nakon što su ova imena nezvanično pomenuta u medijima kao mogući kandidati, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kratko je reagovao putem svoje PR službe.

"Navodi koji se odnose na imena četiri službenika koja je ministar Šaranović predložio kao kandidate za vršioca dužnosti su netačni", navodi se u reagovanju.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Marko

Ura je pomogla Demokratima da udju u Vladu, jer sami nijesu mogli. Zato su njih podržali, ali pod uslovom da preuzmu bezbjedonosni sektor i da rade po uputstvima Ure i naravno šefova iz Srbije i Rusije. Tako Ura i dalje upravlja bezbjedonosnim sektorom. Spajić to ne vidi, vidjeće kada ga budu rušili

d v

Crna Gora od 2020 nema svoj bezbjedonosni sektor,a time ni svoju policiju kao ni vojsku.Ima formalno-suštinski nema. Crnogorski tkz bezbjedonosni sektor u cjelini je istinska produžena ruka srbijanskog imperijalnog svetosavsko- fašističkog režima i sistema. I nije tragična prvina u životu CG

BMX

To su predlozili AV, BIA, ruska ambasada i popovi SPC ne saranovic i njemu sl. On je bio samo kurir i potrcko kao i svi ostali "oslobodioci".