14 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ski trkač Aleksandar Grbović napravio najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri

Društvo

Comments 0

Ski trkač Aleksandar Grbović napravio najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Najbolji crnogorski takmičar u nordijskom skijanju Aleksandar Grbović, danas je u Pokljuki napravio najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri.

Na otvorenom „Balkan kupu“, na kome se nadmetao u konkurenciji od 45 takmičara iz više evropskih država, Aleksandar se plasirao na drugo mjestu u disciplini sprint slobodnim stilom na 1,5 kilometara, čime je, osim srebrne medalje, osvojio značajan broj FIS bodova. Za pobjednikom Nejcom Sternom iz Slovenije zaostao je sedam desetih djelova sekunde.

Naš jedini nordijac sjutra će se takmičiti u trci na deset kilometara klasičnim stilom, kaže njegov trener i otac Goran Grbović i dodaje da je kišovito vrijeme ometalo da takmičari naprave još bolje rezultate.

„Današnji rezultat veliki je stimulans za sjutrašnju, veoma zahtjevnu, trku i sve ostale koje slijede u ovoj i narednim sezonama koje su pred njim. Veliki radi i cjelogodišnje pripreme počeli su davati rezultate“, kaže zadovoljno Goran i dodaje da će njih dvojica u Sloveniji ostati do narednog vikenda kada se na istim stazama održava još jedno dvodnevno takmičenje.

Dvadesetjednogodišnji Žabljačanin učesnik je zimske olimpijade u Pekingu za koju se kvalifikovao strpljivim sakupljanjem FIS bodova. Znajući karakter njega i njegovog trenera sigurno je da streme ka novim sportskim izazovima. Njegova mladost i dokazana „dugovječnost“ ski trkača otvaraju mu vidike. Uz to, u skijaškim krugovima, dobro se zna da je on namlađi izdanak najpoznatije crnogorske porodice u skijaškom trčanju.

Nažalost jedini je crnogorski takmičar u ovom sportu, koji je donio puno uspjeha ostvarenih na stazama širom svijeta.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR