26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Delegacija Uprave policije na Svjetskom policijskom samitu

Izvor: UP

Društvo

Comments 0

Delegacija Uprave policije na Svjetskom policijskom samitu

Autor: Antena M

  • Viber

Delegacija Uprave policije, predvođena direktorom Zoranom Brđaninom, na poziv glavnokomandujućeg Dubai policije, generala Al Marija, učestvovala je na Svjetskom policijskom samitu koji je u organizaciji Dubai policije održan u periodu od 5. do 7. marta u Dubaiju, UAE.

"U pitanju je događaj koji je predstavljao jedinstvenu priliku za agencije za sprovođenje zakona da se upoznaju sa najnovijim trendovima u oblasti nacionalne i javne bezbjednosti, te da sagledaju različite pristupe borbi protiv kriminala i trendove  savremenih bezbjednosnih izazova.

Delegacija je učestvovala na vise konferencija i radionica koje su organizovane u okviru Samita, a koje su se odnosile na oblasti prevencije kriminala, borbe protiv droge, otpornosti i održivosti, dronova, forenzike, K9 i bezbjednosti puteva u budućnosti", navodi se u saopštenju Uprave policije. 

Predstavnici Uprave policije su posjetili i izložbu opreme, usluga i rješenja u cilju sagledavanja mogućnosti za unapređenje tehničkih kapaciteta i opremljenosti Uprave policije. 

"Tokom Samita, delegacija Uprave policije sastala se i sa Rudijem Perezom, policijskim ekspertom iz Golden Vallei u Minesoti, te takođe uspostavila kontakt sa Nacionalnim udruženjem službenika za školske resurse (NASRO) iz Sjedinjenih Američkih Država, a sve u okviru napora Uprave policije da u slučajevima dojava o bombama u školama kroz preventivne mehanizme uspostavi i dodatne operativno – standarne procedure postupanja po savremenom modelu inostranih bezbjednosnih službi.

Na ovaj način će se kroz inkluziju sa upravama škola djelovati u cilju smanjenja eventualnih bezbjednosnih rizika, a u odnosu na samu prijavu će se postupati u realnom vremenu uz ocjenu trenutnih okolnosti i prijetnji, kako bi se spriječilo destruktivno djelovanje neodgovornih pojedinaca, te na koji način bi se smanjila šteta, pritom vodeći se prioritetima zaštite lične i imovinske sigurnosti građana.

Takođe, pored učešća na Svjetskom policijskom samitu, razlog posjete Dubaiju je bio i niz sastanaka sa predstavnicima Dubai policije, među kojima je važno istaći sastanke povodom uspostavljanja i jačanja saradnje u dijelu razmjene informacija u oblasti borbe protiv droga i organizovanog kriminala, kao i unapređenja digitalnih kapaciteta crnogorske policije", dodaju iz UP. 

U tom kontekstu, kao nastavak aktivnosti započetih u prethodnom periodu dogovorene su i planirane konkretne aktivnosti za izgradnju “pametne policijske stanice” u Crnoj Gori, koja će biti predmet buduće donacije Dubai policije, kao i u dijelu nadogradnje aplikacije “Virtuelna policijska stanica” koja je u završnoj fazi izrade.

Prilikom boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, delegaciju Uprave policije je u Abu Dabiju primio ambasador Crne Gore u UAE, Mladen Bojanić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR