10 °

max 23 ° / min 10 °

Nedjelja

28.04.

23° / 10°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 13°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Beranske škole dobijaju novu računarsku opremu

Društvo

Comments 0

Beranske škole dobijaju novu računarsku opremu

Autor: Antena M

  • Viber

-Pri kraju je akcija instaliranja računarske opreme u obrazovno-vaspitnim ustanovama na teritoriji države- saopštili su iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Proteklog vikenda, kako kažu, na red su stigle škole sa teritorije Opštine Berane i sa njima se završava ova akcija.

"Najvećoj školi u Beranama, JU OŠ „Vuk Karadžić“ u računarskim učionicama će se instalirati 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača, dok će kabineti biti opremljeni sa 18 računara, 18 televizora 65 inča i šest laptopova. Područna jedinica u selu Dolac, dobija tri računara i tri televizora 65 inča, dok će područne jedinice u Donjem i Gornjem Zaostru dobiti po laptop i projektor.

Računarske učionice u JU OŠ „Radomir Mitrović“ biće opremljene sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, dok će se u kabinetima instalirati 15 računara, 15 televizora i pet laptopova. Područna jedinica ove škole u selu Budimlja, dobiće tri računara i tri televizora 55 inča. Područne jedinice u Petnjiku i Donjim Lugama, dobijaju po dva laptopa i poi dva projektora, a područna jedinica u Dapsićima laptop i projektor", saopštili su iz MPNI.

Obrazovno-vaspitna ustanova u  Donjoj Ržanici, JU OŠ „Donja Ržanica“, će za računarsku učionicu, kako kažu, dobiti 10 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, a u kabinetima će se instalirati pet računara, pet televizora 65 inča i laptop. Područna jedinica  u selu Zagorje, dobiće dva laptopa  i dva projektora. Područne jedinice u selu Kaludra i Rovca, dobiće po laptop i projektor.

Iz MPNI dodaju da će računarska učionica JU OŠ „Polica“ biti opremljena sa četiri računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, dok će  se u kabinetima instalirati pet računara, pet televizora i laptop. Područne jedinice u selima Zagrađe, Dragosava – Mađte i Babino, dobiće po laptop i projektor.

"Osnovna škola u selu Lubnice će u računarskoj učionici imati instalirana dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač, a kabineti pet laptopova i četiri projektora. Područna jedinica u selu Glavaca, dobiće laptop i projektor.

U kabinetima JU OŠ „Vladislav R. Korać“ instaliraće se pet laptopova i četiri projektora. Računarska učionica će biti opremljena sa dva laptopa, projektorom i multifunkcionalnim štampačem. Područna jedinica u selu Crljevine, dobija laptop i projektor", poručili su iz Ministarstva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR