13 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Subota

04.05.

16° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Oprezno zbog mokrih i klizavih puteva

Društvo

Comments 0

Oprezno zbog mokrih i klizavih puteva

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i savjetovali opreznu vožnju.

Iz AMSCG su kazali da su duž klisura i usjeka mogući sitniji odroni i smanjena vidljivost.

“Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni naredbom pada snijeg, ima leda ili poledice, na vozilu moraju biti zimske gume na svim točkovima“, kazali su iz AMSCG.

Kako su naveli, minimalna dubina šare na gazećoj površini gume je četiri milimetra. Navodi se da je na auto-putu zimska oprema obavezna za sva vozila.

Iz AMSCG-a su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila.

Saobraćaj na putu Rožaje - Špiljani će zbog rekonstrukcije za sva vozila biti obustavljen od devet do 15 sati.

Na magistralnom putu Nikšić Vilusi, na dionici Nikšić – Kuside, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od devet do 11 i od 14 do 16 sati.

Na dionici Jasenovo Polje – Nikšić odobrava se potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila devet do 11 sati i od 14 do 16 sati, zbog rekonstrukcije magistralnog puta Plužine - Nikšić – Danilovgrad.

Zbog miniranja u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna, saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od osam do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo, saobraćaj je na mjestima radova promijenjen sa dvosmjernog na naizmjenični.

Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje-Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Na tom putu, od supermarketa Voli do Bajićke crkve, saobraćaj je obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Na magistralnom putu M-1, dionica Kotor-Krtolska raskrsnica, saobraćaj će biti obustavljen od 22 do pet sati, zbog pranja betonske konstrukcije tunela Vrmac. Za vrijeme obustave može se koristiti alternativni put Kotor-Trojica-Radanovići.

Zbog radova na razdjelnom pojasu auto-puta biće zatvorena preticajna traka poslije mosta Moračica (na pravcu iz Podgorice). 

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Na magistralnom putu Lipci-Kotor, u mjestu Dobrota, zbog adaptacije trotoara režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog održavanja tunela Sozina i Raš, od 22 do šest sati vozila će saobraćati naizmjenično.

Zbog izgradnje bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica-Bioče, saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Promijenjen je režim saobraćaja i od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR