19 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Danas Konferencija o oduzimanju imovine stečene kriminalom

Izvor: Pixabay, ilustracija

Društvo

Comments 0

Danas Konferencija o oduzimanju imovine stečene kriminalom

Autor: Antena M

  • Viber

Konferencija o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalom, na kojoj će učestvovati predstavnici pravosudnih i državnih institucija, međunarodnih organizacija, ambasada i civilnog društva iz Crne Gore i regiona, biće održana danas u Podgorici.

Konferenciju "Oduzimanje imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću – primjena nacionalnih i međunarodnih standarda i sudske prakse", organizuje AIRE centar, uz podršku britanske Vlade.

Iz AIRE centra su kazali da će na konferenciji biti razgovarano o ključnim izazovima i prilikama za unapređenje pravosudne prakse kada je riječ o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, što je ujedno i ključni alat u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Oni su najavili da će u okviru konferencije biti predstavljen priručnik "Oduzimanje imovinske koristi pribavljene korupcijom i teškim i organizovanim kriminalom: Pregled međunarodnih i evropskih standarda, smjernica i relevantne prakse Evropskog suda za ljudska prava".

“Priručnik sadrži sveobuhvatnu analizu međunarodnih standarda i sudske prakse o oduzimanju imovinske koristi koja treba da pomogne pravnim stručnjacima da se izbore sa izazovima vezanim za djelotvorno trajno oduzimanje imovinske koristi stečene krivičnim djelom”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da ta publikacija sadrži ključne uvide i smjernice zasnovane na međunarodnim standardima i pravnim presedanima.

Najavljeno je da će konferenciju otvoriti vrhovni državni tužilac Milorad Marković, direktorica Programa za Zapadni Balkan AIRE centra Biljana Brejtvejt i britanska ambasadorka u Crnoj Gori Don Meken.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR