12 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

27.04.

20° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SMCG: Pokušaj pritiska Raonića na Camović - Veličković

Društvo

Comments 1

SMCG: Pokušaj pritiska Raonića na Camović - Veličković

Autor: Antena M

  • Viber

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) najoštrije osuđuje grubo vrijeđanje potpredsjednice Sindikata medija i potpredsjednice Savjeta Radio - Televizije Crne Gore Marijane Camović - Veličković od strane generalnog direktora Javnog servisa Borisa Raonića, saopšteno je iz Sindikata.

"Nije potrebno elaborirati o kakvom nedoličnom i necivilizovanom postupku se radi ali ovom prilikom posebno ukazujemo i da je u pitanju pokušaj pritiska Raonića na Camović - Veličković i to samo zato jer ona u kontinuitetu ponavlja ono što malo ko od javnih funkcionera u ovoj državi smije - da je Raonić nezakonito izabrani generalni direktor RTCG, što nije utvrdila ona već najveće sudske instance, Osnovni i Viši sud u Podgorici te Vrhovni sud Crne Gore a njegov drugi izbor istražuje i Specijalno tužilaštvo.

Zbog toga ovaj postupak nezakonito izabranog direktora Javnog servisa vidimo i kao zastrašivanje zakonito izabrane potpredsjednice i članice Savjeta RTCG, što je samo po sebi razlog da se oglasi i predsjednik Savjeta Veselin Drljević i sam Savjet, ali i druge instance koje se bave medijima u Crnoj Gori. Sindikat medija će obavijestiti i međunarodne organizacije o ovom pokušaju ućutkivanja slobodne riječi u organu koji kontroliše rad generalnog direktora RTCG, od strane tog istog direktora", navode u saopštenju. 

SMCG, dodaju, pruža punu podršku Marijani Camović - Veličković u njenom radu u Savjetu RTCG, gdje ona nastupa potpuno autonomno i gdje nastoji da se rad Javnog servisa poboljša i da bude transparentniji, s obzirom da se finansira iz budžeta svih građana Crne Gore.

"Sigurni smo da je uvrede, pritisci i zastrašivanja neće spriječiti u toj borbi", zaključuju iz Sindikata.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Martin

Raoniću, kako te nije sramota, ne samo za vrijedjanje žene, nego da nezakonito zasijedaš položaj gener. direktora. Daj konačno ostavku, da narod malo zaboravi tvoju sramotu. Znamo da su fotelje "slatke", ali što je mnogo, je mnogo, pa i kad je od Raonića.