24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Podgorici otvoren Naučno-tehnološki park Crne Gore

Društvo

Comments 2

U Podgorici otvoren Naučno-tehnološki park Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Sinoć je u Podgorici, u prisustvu velikog broja zvanica, članova Vlade, diplomatskog kora, predstavnika naučno-istraživačke i inovativne zajednice, Univerziteta Crne Gore, svečano otvoren Naučno-tehnološki park Crne Gore, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Objekat  površine 13.000 kvadratnih metara je, navode, projektovan i izgrađen u skladu sa najsavremenijim evropskim i svjetskim standardima u ovoj oblasti.

"Predsjednik Vlade Crne Gore, Milojko Spajić, je rekao da Vlada Crne Gore, kao jedan od osnivača Naučno-tehnološkog parka, kontinuirano pokazuje snažnu posvećenost razvoju tehnoloških i inovativnih potencijala naše zemlje.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović istakla je da NTP treba da inspiriše stvaranje novih rješenja kroz najbolje inovativne prakse, obezbijedi podršku kreativnim, inovativnim pojedincima i kompanijama, ali i da poveća njihovu vidljivost i promoviše inovacionu kulturu", navode u saopštenju. 

Video pozivom, prisutnima se, dodaju, obratila Evropska komesarka za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, Iliana Ivanova, i podijelila svoja razmišljanja o važnosti ovog projekta za region.

Univerzitet Crne Gore, kao jedan od osnivača Naučno-tehnološkog parka, igra ključnu ulogu u zajedničkom nastojanju da unaprijedimo naučno-tehnološki i inovativni ekosistem naše zemlje.

Rektor Univerziteta Crne Gore,  Vladimir Božović je naglasio da je NTP “zvjezdana kapija” koja će ubrzati razvoj naše države.

Izvršna direktorica Naučno-tehnološkog parka Crne Gore,  Valentina Radulović, je istakla  da će se crnogorska inovativna scena dijeliti na prije i poslije NTP-a. Kako je kazala, ovo je prekretnica koja označava novi početak, novu eru u kojoj će se sinergija između svih aktera ostvariti u punom potencijalu.

Na podršku ove institucije u narednom periodu mogu računati svi pojedinci i kompanije koji imaju kreativne i inovativne ideje, a prije svega one ideje koje imaju i potencijal da brzo ostvare ekonomski rast, poručili su iz Ministarstva. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Hvala ministrici Damjanović i donedavnom direktoru. Vi ste ponos crnogorske istraživačke zajednice.

Petar

Vrlo interesantno otvoriti tzv tehnoloski park a ne pokazati ko i sta je unutra. Na tv reportazema vidjesmo neke kako pijuckaju i slusaju futuristicke price ali bilo bi dobro znati kako ce sve to da se desi i sta je iza ljusture.