22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjednica Sindikata Pobjede poručila nezadovoljnim kolegama: Uvijek možete da se isključite

Društvo

Comments 0

Predsjednica Sindikata Pobjede poručila nezadovoljnim kolegama: Uvijek možete da se isključite

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Nakon jučerašnjeg saopštenja Sindikalne organizacije Nove Pobjede, u kojem veličaju novo rukovodstvo predvođeno Nenadom Zečevićem, izvršnim direktorom i glavnim i odgovornim urednikom, a napominju da je prethodno stavljalo novinare u loš materijalni položaj davanjem mizernih plata, dio zaposlenih izrazio je nezadovoljstvo tim tvrdnjama.

Naime, u saopštenju Sindikalne organizacije Pobjede navodi se: "Želimo naglasiti da su kolege, inicijatiori koje su najavile štrajk, bile privilegovane sa platama oko 1.000 eura, što nije odražavalo stvarno stanje većine naših članova. Sindikat Nove Pobjede daje punu podršku novom rukovodstvu u njihovim nastojanjima da unaprijede uslove rada i materijalni položaj svih zaposlenih. Ističemo da su netačne informacije da štrajkuje polovina kolega, jer je štrajk najavilo svega dvadesetak od ukupno 160 zaposlenih i honorarnih saradnika."

Ove tvrdnje demantovao je doskorašnji izvršni direktor i glavni i odgovorni urednik Draško Đuranović, kazavši da je to "gola laž".

"Dakle, na dan 4. jula ove godine, kada sam smijenjen, iako do danas ne postoji rješenje/ odluka o prestanku mog radnog odnosa, u Pobjedi je bilo zapošljeno 106 ljudi, od čega 45 u redakciji i još 6 osoba u prelomu novine. Njihova prosječna plata ne prelazi 850 eura, iako je riječ o novinarkama i novinarima koji prave Pobjedu. Gola laž je da se 'bune' ljudi koji imaju više od 1.000 eura platu i koji su povlašćeni", saopštio je Đuranović.

Ipak, onima koji su odlučili da svoje nezadovoljstvo iskažu na zakonom garantovan način - štrajkom, predsjednica Izvršnog odbora Sindikalne organizacije Nove Pobjede Nada Kovačević, obratila se saopštenjem, u kojem je navela da je nezadovoljstvo izrazio "manji broj kolega, koji uvijek mogu da se isključe iz organizacije". No, ne tek tako, prethodno, poručuju im iz organizacije koja postoji da bi štitila prava radnika, moraju da "izmire dugovanja, pozajmice i rate prema firmama". 

U nastavku originalno saopštenje Kovačević:

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR