25 °

max 34 ° / min 21 °

Srijeda

24.07.

34° / 21°

Četvrtak

25.07.

33° / 20°

Petak

26.07.

34° / 19°

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

40° / 25°

Utorak

30.07.

39° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Udruženje Korina o koncertu "Riblje čorbe": Nedopustivo da se iz budžeta građana Nikšića plaćaju izvođači koji šire mržnju i netrpeljivost

Društvo

Comments 1

Udruženje Korina o koncertu "Riblje čorbe": Nedopustivo da se iz budžeta građana Nikšića plaćaju izvođači koji šire mržnju i netrpeljivost

Autor: Antena M

  • Viber

Na koncertu poznate beogradske rok grupe „Riblja čorba” koji je održan prošlog mjeseca u Nikšiću u sklopu obilježavanja početka ljetnje i festivalske sezone mogle su se čuti homofobične uvrede. Naime, više posjetilaca koncerta je potvrdilo da su homofobične izjave bile upućene neposredno pred izvođenje pjesme „Volim, volim, volim, volim žene” od strane njenog frontmena Bore Đorđevića, saopšteno je iz Udruženja Korina.

Koncert je organizovala Turistička organizacija (TO) Nikšić, pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić.

"Udruženje Korina se stoga obratilo direktoru TO Nikšić g. Mitru Baraću protestnim dopisom u kojem smo tražili da se izjasne o ovom incidentu i da preuzmu eventualnu odgovornost za odabir izvođača koji je već odranije poznat po izjavama koje pozivaju na netrpeljivost protiv ove društvene grupe (i ne samo te društvene grupe), kako na svojim nastupima, tako i van njih", navode u saopštenju.

Međutim, kako ističu, u javnosti se do sada nije našla vijest o ovom incidentu, iako su pojedini mediji ispratili ovaj nastup.

"Sve to šalje poruku da su verbalni napadi koji su usmjereni na određene društvene grupe ne samo nekažnjivi, već i prećutno odobreni," poručuju u saopštenju i dodaju da posebno zabrinjava činjenica da je koncertu prisustvovao veliki broj djece i mladih koji mogu steći utisak da je takva mržnja i netrpeljivost nešto što se uzima zdravo za gotovo.

"Udruženje Korina smatra da je nedopustivo da se iz budžeta svih građana plaćaju izvođači i umjetnici koji će da šire mržnju i netrpeljivost prema bilo kom dijelu nikšićke populacije, i da ih niko ni ne opomene za to, ili se barem naknadno ogradi od takvih izjava. Ironično je da je Đorđević nakon koncerta izrazio nadu da će Nikšić dobiti status Evropske prijestonice kulture", navode iz Udruženja Korina.

Podsjećaju da je Nikšić decenijama gradio imidž grada posebne supkulture u Crnoj Gori i šire i naglašavaju da svako djelovanje od strane nadležnih koje ide na ruku urušavanja tog imidža, ali i diskurs koji čini da se neki njegovi stanovnici osjećaju ugroženo, mora biti iskritikovano i odbačeno.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tranzicioni gubitnik

Šta šire mržnju kad frontmen skuplja kučeća ....a po Sloveniji