14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Disciplinski postupak protiv policajaca Terzića i Lukačevića

Društvo

Comments 0

Disciplinski postupak protiv policajaca Terzića i Lukačevića

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Protiv policajaca Nikole Terzića i Sima Lukačevića pokrenut je disciplinski postupak jer nijesu poštovali proceduru prilikom primopredaje dokumenata, koji su 17. decembra zaplijenjeni u kući kontroverznog podgoričkog biznismena Veselina Mujovića, saopšteno je Pobjedi iz Ministrastva unutrašnjih poslova.

Unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova provjeravala je nestanak pisama i dokumenata iz Uprave policije, koji su zaplijenjenili iz kuće Mujovića.

Svi policiajci koji su bili uključeni u pretres kuće Mujovića kao i oni koji su predali dokumentaciju bili su podvrgnuti poligrafskom ispitivanju. Policajci Lukačević i Terzić, kako je Pobjedi ranije saopšteno iz MUP-a, nijesu uporedili sadržinu potvrde o privremenom oduzimanju sa sadržinom predatih predmeta.

Terzić je službenik Odjeljenja za organizovani kriminal, a Lukačević je pripadnik Odjeljenja za privredni kriminal. Bivši šef Odjeljenja za privredni kriminal Dragan Radonjić sada je na poziciji šefa Specijalnog policijskog odjeljenja koje radi po nalogu Specijalnog tužilaštva. Unutrašnja kontrola je zaključila da nijesu utvrđene indicije o eventualnoj odgovornosti nekog od policijskih službenika za nestanak jednog dijela oduzetih dokaza.

Dokazi nestali u istoimenoj aferi pronađeni su 28. marta u gepeku automobila koji koristi krim tehnika Centra bezbjednosti Podgorica na parkingu ispred policijske zgrade. Upravo zbog nestanka tih spisa dio Uprave policije bio je pod lupom javnosti.

Iza brave su završili šef Odjela za borbu protiv organizovanog kriminala Dalibor Medojević i jedan od inspektora Nikola Terzić, ali Viši sud nije usvojio zahtjev Tužilaštva da se osumnjičenima odredi pritvor, već su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode. Protiv njih je pokrenuta istraga i saslušano je nekoliko svjedoka.

Terzić i Medojević terete se za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja. Oni su u Tužilaštvu kategorično negirali krivična djela koja im se stvaljaju na teret. Materijal koji je oduzet iz kuće Mujovića prenoćio je u kancelariji Odsjeka za privredni kriminal, a sjutradan je proslijeđen Nikoli Terziću i potom na ruke Daliboru Medojeviću.

Kesa sa potencijalnim dokazima, koja je proslijeđena Medojeviću, nije bila zapečaćena, kako to nalaže procedura i nakon uvida u spise i evidenciju oduzetih predmeta upravo je on otkrio da nedostaju pisma i dva dokumenta.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR