9 °

max 23 ° / min 9 °

Nedjelja

28.04.

23° / 9°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 13°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Baković: Obezbijediti adekvatnu zaštitu novinara

Društvo

Comments 0

Baković: Obezbijediti adekvatnu zaštitu novinara

Izvor: Mina

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber

Nadležni treba da osiguraju adekvatnu zaštitu novinara čime se šalje snažna poruka da bilo koji vid pritiska i napada na medije neće biti tolerisan“, poručio je Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Šućko Baković.

Ombudsman je oštro osudio podmetanje eksplozivne naprave ispred kuće novinara Seada Sadikovića i takav vid izražavanja nezadovoljstva prema novinarskom radu.

„Kao društvo koje opterećuju nerasvijetljeni slučajevi napada na medije iz prethodnog perioda, imamo veću obavezu da konkretnim djelima pokažemo nedvosmislenu podršku slobodnom novinarstvu, zbog čega pozdravljamo efikasnu reakciju nadležnih organa u rasvjetljavanju i procesuiranju ovog slučaja“, kaže se u saopštenju.

Iz institucije Zaštitnika podsjećaju da su nezavisni novinari, koji rade u bezbjednom okruženju i u sređenim radno pravnim uslovima, neophodni svakom demokratskom društvu.

„Stoga je na nadležnima da osiguraju njihovu adekvatnu zaštitu čime se šalje snažna poruka da bilo koji vid pritiska i napada na medije neće biti tolerisan“, kaže se u reagovanju.

Navodi se i očekivanje da novinari sa dužnom pažnjom i u skladu sa pravilima struke svoj posao obavljaju odgovorno i profesionalno.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR