26 °

max 26 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

26° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko su ZVIJEZDE GRANTA Delegacije EU u Crnoj Gori (V)

Društvo

Comments 3

Ko su ZVIJEZDE GRANTA Delegacije EU u Crnoj Gori (V)

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber
Antena M istražuje koliko su NVO i mediji dobili od EU za 11 godina.

Antena M u nekoliko nastavaka objavila je koliko je kojim NVO i medijima u Crnoj Gori pripalo parče "evropskog kolača" od 2007. do 2017.

Da je EU uplatila ozbiljne sume pojedinim NVO i medijima dalo se naslutiti i na početku našeg istraživanja, ipak na kraju uspjeli su, bez sumnje, da nas iznenade vrtoglavim ciframa za crnogorske prilike!

"Šampioni" su bili dio projekata čija je ukupna vrijednost dostizala i preko 2.500 000 eura!

Još jednom ističemo da bar do sada u Delegaciji EU nije bilo spremnosti da nam objasne metodologiju, pa samim tim nijesmo, između ostalog ni dobili precizne podatke koliko je ko dobio u zajedničkim projektima, čije vrijednosti su nerijetko bili i milionske. Ostali smo, bar za sada uskraćeni za to objašnjenje, kao i za ono na kojem ćemo insistirati, a to je ko su pojedinici koji su dobili grantove čija je vrijednost išla i preko 300.000 eura.

Podsjećamo da za ovih 11 godina nijesmo izdvajali projekte po 5, 10 ili 15 hiljada eura, kojih je takođe bilo mnogo, no zbilja kad se saberu oni su naspram "zvijezda granta" obična "sića".

Zbog toga je nekim subjektima sa liste pripalo i više nego što je prikazano, budući da nijesmo računali iznose manje od 20.000 eura za NVO.

A da li su pojedini NVO i mediji opravdali kako smo i naslovlii seriju tekstova "titulu" zvijezda grantova EU u Crnoj Gori prosudite sami.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Boško Agram

Ako ništa drugo, za EU pare se bar zna odakle dolaze i kome koliko leže na račun. Šta li sve dolazi iz Muskovije i kome sve kaplje, Boga pitaj.

Robert

Kad saberes CIN Milke Tadic, TV i dnevni list Vijesti i Monitor, ispadne da su Misko i Zeljko dobili od Brisela, tacnije: od Filea i Hana, preko Drobnica i Orava - 1,1 milion eura! Da se zna... Tacno toliko su im dali i Rusi preko Dake... Svi sa istim ciljem- promjena vlasti u CG. Pa sad vidite koliko mozga ima u Delegaciji EU u Podgorici

Đoko Orlandić

Moglo se i pretpostaviti, bez gledanja ovog izvještaja, ko dobija najviše sredstava od Delegacije EU. To su oni koji su zražili blokiranje CG na putu ka EU: MANS, CGO, CEMI, Vijesti... "Koliko para toliko muzike". Naime, visinu sredstava određuje SRN(čitaj Merkel) koja i naređuje blokiranje CG.